Паломники з Маневицького району мандрували містами України

10 Липня 2017, 19:30
2988

56 паломників на чолі з протоієреєм Петром Бугайчуком, настоятелем храму Успіння Божої Матері с. Старосілля, здійснили прощу по монастирях Житомирщини, міст Києва та Чернігова.

Ця подорож відбулася з благословіння керуючого Волинською єпархією єпископа Нафанаїла 4-5 липння. Про це повідомляє Колківське благочиння Волинська єпархія УПЦ.

До паломництва були залучені парафіяни с. Старосілля, смт. Колки та деяких окружних сіл, а о. Петро, будучи благочинним Колківської округи, задля спільної соборної молитви по місцях перебування богомольців запросив духівника Свято-Троїцького монастиря с. Старосілля архімандрита Ігнатія та священиків: прот. Романа з с. Копилля, прот. Миколая з с. Розничі, прот. Георгія з с. Велика Ведмежка та прот. Віктора з с. Рудники.

Перед початком поїздки у Свято-Успенському храмі с. Старосілля священики о п’ятій годині ранку вівторка відслужили молебень для подорожуючих. Після спільної молитви усі зручно розмістилися у сучасному автобусі і вирушили у дорогу.

Першою зупинкою мандрування стала Житомирська область, а саме жіночий монастир Афонської ікони Божої Матері в урочищі Кип’яче. Волинські богомольці були вражені красотою обителі, великою кількістю святинь та гостинністю монахинь, котрі нагодували їх смачним обідом. Також подорожуючі побували і в чоловічому монастирі Казанського образу Богородиці, де скупалися в святому джерелі. Близько вечора подорожуючих зустріла столиця нашої держави, місто Київ та його святині. Голосієва пустинь, храм-купол Різдва Пресвятої Богородиці.

В середу паломники відвідали один з найдревніших  київських монастирів – Флорівського та унікальної святині всього Православного світу –  Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Трудами монахів та при підтримці держави, територія Лаври тішить око своїм доглянутим виглядом.

Чернігів зустрів сонячною, але не жаркою погодою та піднебесними куполами Троїцького кафедрального собору. Саме в цьому храмі спочивають нетлінні останки двох святителів Православної Церкви, Феодосія і Філарета Чернігівських та мощі преподобного Лаврентія Чернігівського. 

Останній день паломництва запам’ятався дорогою додому, хоча усі мандрівники мали змогу ще раз насолодитися красою Києва, побувати в неймовірному за ошатністю, кількістю святинь та благодійною роботою Афонському скиту і відвідати Корецький Свято-Троїцький древній монастир у Рівненській області.






 

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024