Працівники Маневицького ліцею опублікували свої спогади

08 Серпня 2017, 11:12
2944

Працівники Маневицького професійного ліцею поділилися своїми спогадами про формування та початки роботи навчального закладу.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише Маневицький професійний ліцей.

«З Маневицьким професійно-технічним навчальним закладом доля звела мене після того, як я зрозумів усі складнощі і проблеми роботи у Львівському лісотехнічному інституті, де я працював на кафедрі технології пиломатеріалів. В цей час у Маневичах активно велося будівництво ПТУ, я подумав, що зможу тут працювати і потроху й далі займатися наукою. З перших днів стояло завдання організувати роботу на відкриття навчального закладу. Будівельники не вкладалися у визначені терміни, роботи велися аврально. Проте тодішнє партійне керівництво, оголосивши про відкриття в Маневичах професійно-технічного училища, не могло відступати і завдання стояло так: будь-якою ціною почати навчання 1 вересня», – спогади колишнього директора ліцею Василя Халика.







«Під керівництвом Голіка Анатолія Олексійовича, який на той час був директором лісгоспу, вдалося реалізувати план розбудови північної частини Маневич – саме тоді тут з’явився цілий комплекс державних та житлових корпусів. За його ідеями було розпочато будівництво великого і потужного на той час навчального закладу для підготовки кваліфікованих робітників лісового господарства. Першим директором цього навчального закладу було призначено Луцюка Миколу Сергійовича. Завдяки його наполегливості й вмінню співпрацювати з різними структурами було завершено будівництво навчального комплексу», – згадує вчитель-методист історії та правознавства Любов Сіліч.





 

Коментарі
08 Серпня 2017, 15:44
Звісно, тепер від ліцею лише спогади...))) все розпродано і занедбано тепер вже бувшим керівником-Халиком.. Це ж він знищив солідний автопарк, звичайно, маючи власний зиск... Дуже боляче дивитись на те, як згасає колись багатолюдний навчальний заклад.. Один з гуртожитків взагалі кинутий напризволяще і руйнується, а добрий господар здав би його хоча б під житло... Взагалі ліцеї інших райцентрів непогано тримаються на плаву, лише наш, Маневицький, маючи прекрасні умови і технічну базу просто знищений власним господарем... Тому тепер живіть лише спогадами про те, як гамірно колись було у класах та коридорах навчальних корпусів, як смачно годували учнів, як цікаво було навчатись.... Тепер це в минулому... Шкода.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024