Годомичі: воїну АТО виростили кістку

14 Серпня 2017, 09:12
3543

Воїн АТО Сергій Михальчук із села Годомичі уже понад два роки бореться за своє здоров’я.

Про це у Facebook написала волонтерка Наталія Попова.

Сергій воював у складі 703 саперно-інженерного полку. В березні 2015 року, під час виконання бойового завдання разом з побратимом, підірвалися на розтяжці біля Кримського, що на Луганщині. Вибухом хлопцю важко скалічило ногу і руку.

Першу допомогу надали у Кримському, потім доправили у Харківський військовий шпиталь, де на ногу встановили апарат Ілізарова, а у травні 2015 року у Київському центральному клінічному шпиталі зламану кістку зафіксували пластиною. Сергій переніс на той час 7 операцій на нозі, але за рік після хірургічних втручань кістки так і не зрослись.

«Боєць демобілізувався, отримав інвалідність першої групи … Жахливо, але внаслідок порушеного кровообігу, м’язи ноги зсохлися і вкоротилися, від чого нога та пальці не розгиналися у повному обсязі... Стегнова кістка вкоротилася на 4 сантиметра. Родина Михальчуків разом з волонтерами стали шукати допомоги. Після багатьох консультацій боєць обрав для лікування приватну клініку ILAYA», – йдеться у дописі.

З листопада 2016 року Сергій Михальчук став учасником проекту «Біотех-реабілітація поранених» в столичній клініці, де лікувався довгих дев’ять місяців. Переніс ще чотири операції. За цей час медики, зокрема, виростили частину кістки. Лікування та операції зі знижкою у 40 % обійшлися у 491,121 тисячу гривень.

За словами волонтерки, через два місяці запланували контроль виконаного знімками, ще декілька оглядів і обстежень в клініці. Якщо все буде гаразд – на бійця чекає довга реабілітація. 


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39