У Маневичах відбулась позачергова сесія райради

19 Серпня 2017, 16:57
2174

У Маневичах відбулася 22 позачергова сесія у четвер, 17 серпня.

На пленарному засіданні районної ради розглянули 20 питань.

На початку сесії – кілька депутатських запитів.

Постанова Кабінету Міністрів України від 7 червня 2017 року «Деякі питання удосконалення управління в сфері використання та охорони земель сільськогосподарського призначення державної власності та розпорядження ними» Петро Зінчук

«Згідно цієї постанови практично жоден житель Маневицького району не зможе отримати земельної ділянки для ведення городництва чи садівництва. Такий механізм заперечує все те, що дозволяє земельний кодекс України», – виступив депутат Петро Зінчук.

 «Над Годомичами пронісся руйнівної сили смерч. Зруйнувалось багато будинків, втратили багато урожаю. Наш запит стосується сільського Будинку культури – половину покрівлі знесло,а під цією діркою знаходиться бібліотека, тому постраждали стіни, паркет та книги. Звертаюсь, щоб на покрівлю виділили кошти», – звернення депутата Віктора Негодюк.

«До мене звернулися виборці із сіл та населених пунктів, які обслуговуються пунктом швидкої допомоги, що знаходиться в Колках. Останнім часом жителів турбує проблема недостатності надання невідкладної швидкої допомоги. Я став свідком, коли жінці стало погано на автостанції (серцевий напад). Але в Старосіллі на швидку чекав семирічний хлопчик. За інструкцією лікарям забороняється везти відразу двох хворих, тому швидка, порушуючи правила, довезла їх до лікарні в Маневичі. Звертаюсь, щоб Колківський пункт екстренної медичної допомоги укомплектували ще однією бригадою», – депутат Микола Давидюк.

Депутат Людмила Веремчук озвучила звернення місцевих мешканців стосовно невиконання судових рішень Камінь-Каширським об'єднаним управлінням пенсійного фонду України. 

«Думаю, що тема зрозуміла жителям, які проживають в Чорнобильській зоні, всім, кому нараховані пенсії за законом «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Проте є закон, є судові рішення, які чомусь не виконуються», –  повідомила Людмила Веремчук.

Свій депутатський запит просила підтримати Аліна Базарнова щодо забезпечення земель ДП «Волиньторф» площами на рівні Волинської облдежадміністрації.

Запит депутата Олександра Мурашко стосувався пункту екстренної медичної допомоги в Цмінах – допомогти поремонтувати наявний автомобіль.

На розгляд сесії виносились такі питання:

Про районну Програму підтримки демобілізованих учасників антитерористичної операції та членів їх сімей на 2017-2018 роки і Порядок використання коштів районного бюджету, виділених для реалізації цієї Програми.

Про внесення доповнень до Програми соціального захисту населення Маневицького району на 2015-2018 роки та Порядку використання коштів, виділених для реалізації цієї Програми, інформувала Н.Д.Болда – заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації.

Про внесення змін і доповнень до Програми розвитку місцевого самоврядування в Маневицькому районі на 2017-2021 роки, інформувала Н.В.Регешук – радник з економічних питань та спільної власності територіальних громад сіл і селищ району.

Про Програму сприяння та забезпечення належних умов з надання адміністративних послуг у Маневицькому районі на 2017-2018 роки, інформувала Н.М.Скороход – начальник відділу з питань надання адміністративних послуг райдержадміністрації.

Про внесення змін до рішення районної ради від 29.12.2016 №16/4 «Про районний бюджет на 2017 рік», інформував В.Ф. Синюк – начальник управління фінансів райдержадміністрації.

Про затвердження проекту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж села Черськ. інформував О.С.Філон – начальник відділу у Маневицькому районі Головного управління Держгеокадастру у Волинській області.

Про присвоєння загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів с.Чорниж імені Володимира Мельника, інформувала М.М.Сидорчук – директор школи.

Про план роботи районної ради на друге півріччя 2017 року.

Про підтримку Звернення Ковельської районної ради до Кабінету Міністрів України, голів депутатських фракцій і груп Верховної Ради України та народних депутатів України: С.Івахіва, І.Гузя, С.Мартиняка, І.Констанкевич, І.Лапіна щодо перерозподілу рентної плати за спецвикористання лісових ресурсів у частині деревини, заготовленої в порядку рубок головного користування, інформувала В.В.Марчук – керуючий справами виконавчого апарату районної ради.

Про хід виконання Програми Черемського природного заповідника з науково-дослідними установами, громадськістю по охороні та збереженню біорізноманіття на 2016-2020 роки, інформував С.І.Пащук – директор Черемського природного заповідника.

«Депутат Петро Зінчук запропонував виділили кошти, щоб не втратити стеллу. Тому на одній із робочих комісій пропоную розглянути це питання», – додав голова районної ради Анатолій Мельник.

Про надання дозволу Маневицькій центральній районній лікарні на списання основних засобів.

Про списання основних засобів, інформувала Н.В.Регешук – радник з економічних питань та спільної власності територіальних громад сіл і селищ району.

Про стан гідрологічної пам'ятки природи «Оконські джерела», інформували П.М.Ярута – Оконський сільський голова та О.А.Оліферчук – директор ТзОВ НВЦ «Форель».

Петро Ярута розповів, що дерево, яке впало в криницю, громадські активісти прийшли та вийняли.

Також підняли питання меж «Оконських джерел».

Людмила Веремчук внесла пропозицію до сілької ради, щоб директор ТзОВ НВЦ «Форель» Олександр Оліферчук разом із приватним підприємцем «Криничка» Валентиною Якубовською дотримувалися умов договору. Андрій Линдюк запропонував розробити проект щодо благоусторою гідрологічної пам'ятки.

Про підтримку Звернення депутатів Рожищенської районної ради до Верховної ради України, Кабінету Міністрів України щодо відновлення фінансування державних житлових програм, інформувала Н.В.Регешук – радник з економічних питань та спільної власності територіальних громад сіл і селищ району.

Про розпорядження голови районної ради, виданф в міжсесійний період, інформувала В.В.Марчук – керуючий справами виконавчого апарату районної ради.

Також голова Маневицької райдержадміністрації Андрій Линдюк запропонував розглянути наступні питання.

Про внесення змін та доповнень до програми забезпечення проведення заходів мобілізації та територіальної оборони на 2016-2020 роки.

Про затвердження статуту загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів села Новосілки Маневицького району.

На сесії обговорювали, що до цієї школи ходило менше 25 дітей, тому її закрили. Альтернативою виступила школа в Старому Чорторийську. 

А на території школи в селі Новосілки планують створити центр відпочинку для дітей та дорослих.

По всіх питаннях прийняті відповідні рішення районної ради.

Коментарі
19 Серпня 2017, 20:18
Депутат Віктор Негодюк, а не Невидюк. А запит Мурашка по ЕМД у Цмінах, а не по Колках. Треба бути уважною...
19 Серпня 2017, 20:43
дякую
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром