У Маневицькій місцевій прокуратурі обговорили стан протидії злочинності

01 Вересня 2017, 13:52
2379

 

У Маневицькій місцевій прокуратурі відбулася нарада керівників правоохоронних органів, на якій обговорювали стан протидії злочинності за перше півріччя 2017 року на території Маневицького, Ківерцівського, Рожищенського, Камінь-Каширського, Любешівського районів.

Виступаючи перед присутніми, керівник місцевої прокуратури Олег Немирівський зауважив, що рівень злочинності на 10 тисяч населення на території є нижчий, як по області. Про це повідомляється на сайті прокуратури області.

Знизилась кількість злочинів проти довкілля, менше вчинено шахрайств (крім Любешівського району), крадіжок (крім Маневицького району).

Зменшилась кількість злочинів, вчинених в групі осіб. Вдалося знизити підліткову злочинність.

Проте ужиті заходи ще не вирішили усіх нагальних проблем з питань протидії злочинності, насамперед загально-кримінальної спрямованості. 

Досі гострою залишається проблема розкриття злочинів.

На території Маневицького району відбувся ріст злочинів проти власності (на 23,0 %), зокрема, крадіжок (на 63,0 %).

На територіях Маневицького та Любешівського районів дотепер гострою залишається проблема росту злочинів проти безпеки руху або експлуатації транспорту. Зокрема, в Маневицькому районі їх зареєстровано 10 (проти 7 за аналогічний період 2016 року), тобто на 42,9 % більше, а в Любешівському районі – 13 (проти 5), тобто ріст відбувся на 160 відсотків.

Завчасного узгодження дій правоохоронців потребує робота задля недопущення незаконного видобутку бурштину.

Попри зниження кількості злочинів у сфері довкілля, найбільше їх вчинено у Ківерцівському та Маневицькому районах (31 та 15 відповідно). Левова частка таких злочинів – це самовільні порубки лісу, незаконний видобуток бурштину. До суду правоохоронними органами цих районів скеровано 5 обвинувальних актів, із яких 4 – по незаконній порубці лісу, 1 – порушення встановлених правил використання надр.

 Учасниками наради розробили низку узгоджених заходів задля посилення протидії злочинності.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024