На Маневиччині у «польських» грибах виявили перевищення вмісту радіонуклідів

05 Вересня 2017, 16:46
8888

В грибах у Маневицькому районі виявили перевищення вмісту радіонуклідів.

ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» нагадує, що в області щорічно реєструється значний відсоток випадків перевищення норм вмісту цезію-137 в дикоростучих «дарах» лісу. Про це інформує Волинський обласний лабораторний центр. 

Цього літа фахівці санітарно-гігієнічної лабораторії Маневицького міжрайонного відділу ДУ «Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України» підтвердили перевищення вмісту радіонуклідів в пробах грибів  «Польських» з Маневицького району.

Часто безпечність і нехтування порадами призводить до того, що при споживанні продукції з високим вмістом радіонуклідів в організмі людини формується дозове навантаження, яке істотно впливає на стан здоров’я.

Тому рекомендуємо мешканцям, в першу чергу радіаційно-забруднених районів, які використовують лісову сировину для приготування страв, користуватися послугами фахівців ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» та його територіальних відділів для визначення вмісту радіонуклідів в цій сировині (безкоштовно) та отримати поради лікарів з радіаційної гігієни щодо її правильної технологічної обробки.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024