Суд заборонив київській фірмі харчувати дітей Маневицького району

07 Вересня 2017, 16:00
3400

У Маневицькому районі постала проблема з харчуванням дітей в деяких школах, що постраждали  від Чорнобильської катастрофи.

Начальник відділу з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації Наталія Шевчук на своїй сторінці у Facebook детально описала цю проблему.

«Держава запропонувала антикорупційний метод обрання надавача послуг через систему «PROZORRO». Досвід доводить, що публічні закупівлі себе виправдовують. Навіть в онлайн режимі можна побачити, як проводяться закупівлі. Цього року тендер був проведений повністю на нових умовах з використанням системи «PROZORRO».

Саме завдяки такій системі та здоровій конкуренції цьогоріч вдалося зекономити для району майже 1 мільйон гривень.

А що ж не так з харчуванням? І як сталося так, що дотримуючись всіх норм і законодавчих актів, станом на перше вересня 2017 року діти залишились без харчування?

Ще в лютому місяці управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації було розпочато процедуру закупівель. Свої послуги запропонували 3 фірми: ТзОВ «Транс логістик центр», ТзОВ «Час мрій», Маневицька райспоживспілка.

Тендер виграло ТзОВ «Час мрій», яке запропонувало найменшу цінову пропозицію – 17,6 мільйонів гривень, але фірма відмовилась укладати договір. Таким чином переможцем визнали ТзОВ «Транс логістик центр»з ціновою пропозицією – 18,4 мільйонів гривень, в той час як Маневицька райспоживспілка за надання такої послуги запропонувала 20,1 мільйонів гривень.

Тому 7 серпня підписали договір з ТзОВ «Транс логістик центр». І вже 31 серпня в школи району почали завозити продукти та від цієї фірми надійшов лист до Маневицького районного центру зайнятості щодо підбору кухарів. 1 вересня отримали інформацію, яка викликала занепокоєння –– замість повноцінного харчування діти отримали лише виноград та печиво. Кухарів на роботу не прийняли. 1-3 вересня працівники управління соціального захисту населення райдержадміністрації пробували зв’язатись в телефонному режимі з працівниками фірми, але на зв'язок так ніхто і не вийшов.

Лише 4 вересня з неофіційних джерел стало відомо, що є ухвала суду за позовом до Київського господарського суду одного з учасників тендеру ТзОВ «Час мрій» про скасування договору і припинення харчування. Це рішення суддя приймає без виклику до суду представників сторін. На відповідному сайті цієї ухвали немає. Тобто цим рішенням суд заборонив ТзОВ «Транс логістик» харчувати дітей Маневицького району.

Місцева влада порекомендували всім директорам шкіл складати акти про відсутність харчування, надіслали заяву в прокуратуру щодо оскарження дій суду,  надіслали позов до Київського апеляційного суду про зняття заборони на харчування дітей, а такод готується заява у Вищу раду правосуддя щодо прийняття неправомірної ухвали суддею Київського господарського суду.

Зрозуміло, що батькам і дітям не важливі ці всі юридичні аспекти, бо для них найважливіше, щоб чим швидше розпочати харчування. Єдине, в чому можна запевнити, що через управління соціального захисту населення батьки отримають грошову компенсацію на харчування.

Постає також питання, як так сталося, що сусідні Камінь-Каширський та Любешівський райони не мають таких проблем і повноцінно харчують дітей? Відповідь: у них не було конкуренції на торгах, ціну на харчування майже не знизили. В той час, як у нашому районі в результаті трьох етапів торгів ціна знизилась на 30%», – йдеться у дописі.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024