У Маневицькому районі є незаконне село

13 Вересня 2017, 12:10
9254

Село Бережниця Маневицького району вважають населеним пунктом, якого не повинно бути.

Чиновники Міноборони намагаються через суд довести, що населений пункт Бережниця Маневицького району не повинен існувати. Про це пише  Волинь нова.

Троянівський сільський голова Микола Ясюк розповідає, що село є, але юридично воно знаходиться на території полігона.

«Свого часу не було погодження від Міноборони на будівництво тут населеного пункту. Але сільська рада надавала землю під будівництво згідно з рішенням районної ради про встановлення меж села. Видані державні акти на землю. Міноборони позивається до нас, нібито ми приймали незаконні рішення про виділення ділянок. Але де ж ви були 20 років, коли люди тут будувалися? Треба було тоді позиватися. У всіх документах, які нам показували в міністерстві, говорилося, що це територія військового містечка і підлягає Володимир-Волинському квартирно-експлуатаційному відділу. Виходить, і село їхнє, і люди їхні. Така колізія», – обурюється сільський голова.

Бережниця попри те, що нібито існує незаконно, є, напевно, одним із найперспективніших сіл Волині з точки зору демографії. Судіть самі: там проживає близько 550 жителів, а в місцевій дев’ятирічці навчається 100 дітей! Деякі середні школи мають менше учнів. А якщо врахувати ще дошкільнят та тих, хто вчиться у 10 — 11 класах, то вийде, що відсоток молоді до 18 років дуже значний.

«На щастя, нібито вже Міноборони й облдержадміністрація приходять до спільного рішення, щоб виключити село з території Поворського полігона», — каже Микола Ясюк.

Попри судову тяганину, і сільський голова, і люди переконані, яке б не було рішення Феміди — нікуди звідси не поїдуть.

 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024