На хабарі затримали чоловіка народної депутатки від Маневиччини Ірини Констанкевич, - ЗМІ

27 Вересня 2017, 19:59
3451

У Волинській області співробітники управління захисту економіки Національної поліції під процесуальним керівництвом обласної прокуратури затримали на хабарі чоловіка народного депутата, керівника однієї з кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури.

Про це Цензор.НЕТ повідомила спікер Департаменту захисту економіки Національної поліції Наталія Калиновська.

За її словами, затриманий вимагав та отримав через посередника від громадянина дві тисячі доларів США та понад п'ять тисяч гривень за успішну здачу останнім кваліфікаційних тестів, необхідних для отримання посвідчення адвоката.

«Зловмисник був затриманий «на гарячому» при отриманні грошей від посередника, який діє адвоката. В даний час за місцем проживання фігурантів справи проводяться обшуки», - розповіла Калиновська.

Затриманий на хабарі в Луцьку адвокат - чоловік народної депутатки, укропівки Ірини Констанкевич Микола Сорокопуд (на фото). Нині він очолює кваліфікаційну комісію Колегії адвокатів. З ним затримали члена цієї комісії, - повідомляє ВолиньPost, посилаючись на власні джерела. 

2


Обох адвокатів затримали у офісі Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури у Волинській області в Луцьку на вулиці Парковій. Операцію по затриманню адвокатів під час отримання неправомірної вигоди провели співробітники Департаменту по боротьбі з економічними злочинами. Затримання відбулось близько 13:00 27 вересня. 

Зауважимо, що Сорокопуд із 2012 року очолював Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури. У серпні новим головою комісії обрали Віктора Веремчука. Однак він ще не встиг розпочати виконання обов'язків голови.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024