Як живе маневицьке євросело Старосілля та його сільський голова - в проекті «Заживемо»

29 Вересня 2017, 19:50
12432

У рамках відеопроекту «Заживемо» Андрій Кравченко відвідав село Старосілля Маневицького району, яке місцеві називають євроселом.

Сільський голова Віктор Регешук, до якого журналісти завітали у гості, сміється, мовляв, євросело – це може не скромно, але «ми до цього прагнемо». Також він зауважує, що саме люди роблять Старосілля успішним. Гарні дороги, добротні хати – село розвивається, - пише ІА Волинські новини.

«Сільський голова – ніхто без людей, які його підтримують. Він має бути одним цілим з громадою», - переконаний Віктор Олексійович.

Тим часом, дивимося, як живе Віктор Регешук, «чи не як Пшонка».

Компактний цегляний будинок збудований практично власними руками у 1991 році. У дворі автомобіль Kia Sportage 2014 року – зручний, але бюджетний.

Андрій поцікавився у Віктора Олексійовича звідки ж кошти.

- Андрію, скільки вам років?

- 22.

- А мені – 52. Я вже трохи пожив, все життя працював, займався будівельним бізнесом, створив мале підприємство.

Віктор Регешук показав і будинок. Він, як і у багатьох односельців, - чистий, охайний, але без дорогої ліпнини чи золотих рам.

Після гостини у сільського голови, він провів екскурсію селом, показав і своє робоче місце.

Так, у його кабінеті в сільській раді – портрет Тараса Шевченка, Закон Божий на полиці.

На другому поверсі – дитячий садочок, а під вікнами новий майданчик. Щодо благодійних внесків, які часто доводиться сплачувати батькам, наприклад, у Луцьку, то у Старосіллі все фінансується сільською радою – шукають спонсорів. Діти атовців харчуються безкоштовно, сім’ї, де більше трьох дітей, доплачують 6 гривень.

Однією з найбільших проблем, які є у селі, Віктор Олексійович називає відсутність роботи, через це люди виїжджають у Польщу на заробітки.

Цілий день Андрій досліджує село. Встиг і допомогти орачам на полі, і проїхатися на тракторі.

Також відвідав церкву, яка пережила війну – тоді два снаряди потрапили у церкву, але не розірвалися.Є у селі й будинок культури та бібліотека.

Після культурної програми ведучий відвідав підприємство з розведення великої рогатої худоби, яке, власне, є головним «спонсором» села, і намагався там попрацювати. Проте, як зізнався Андрій, надовго його не вистачило. Загруз у багнюці та загубив чобота – так закінчився його похід до корів.

Але наприкінці дня його чекала винагорода – Віктор Олексійович запросив хлопця на фірмову рибу, приготовану на вогні.

Нагадаємо, проект «Заживемо» про життя в українському селі, створений журналістом, ведучим рубрики «Соромлюсь запитати» Андрієм Кравченком.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39