Старосілля: у Свято-Троїцькому монастирі пройшло Всенічне бдіння

01 Жовтня 2017, 16:30
8887

30 вересня під час архіпастирського візиту до Свято-Троїцького жіночого монастиря у селі Старосілля Маневицького благочиння, єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл звершив Всенічне бдіння у монастирському храмі на честь Іверської ікони Божої Матері. Разом з архіпастирем молились насельниці монастиря, благочинний Колківської округи протоієрей Петро Бугайчук та священики єпархії. 

Візит архіпастиря до обителі припав на день пам’яті мучениць Віри, Надії, Любові і Софії. Саме на честь однієї з святих мучениць названо у чернецтві ігуменю Софію – настоятельницю Свято-Троїцького Старосільського монастиря.  Про це йдеться на сайті Волинської єпархії УПЦ.

Користуючись нагодою, владика Нафанаїл привітав ігуменю Софію з днем тезоіменитства, побажавши їй всіх благ, необхідних для духовного вдосконалення та мудрості у керівництві ввіреним їй монастирем.

Разом з тим, наприкінці відправи, єпископ Нафанаїл звершив постриг у читці студентів 3-го і 4-го курсів Волинської духовної семінарії Пронюка Віталія і Хомічука Василя. Невдовзі обидва стануть на шлях священства. 

Завершилось Богослужіння традиційною Хресною ходою навколо обителі.


2

2

2

2

1

1

2

1

 

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024