Школярі-чорнобильці з Маневиччини отримають компенсацію за відсутність харчування

04 Жовтня 2017, 14:00
2147

Діти-чорнобильці з Маневицького району отримають компенсацію у зв’язку з відсутністю харчування у школах.

У Волинській ОДА розглянули запит депутата обласної ради Людмили Кирди. Батьки повідомили, що з лютого місяця поточного року школярі не отримують гарантоване державою безоплатне харчування, – пише «Вголос».

«Із початком нового навчального року всі мали надію, що проблему харчування місцеві чиновники владнають. Однак, на поточну дату, діти залишились без гарячих обідів. Варто зазначити, що частина школярів навчається у іншому населеному пункті, не за місцем проживання, в зв'язку з оптимізацією, а тому з дому останні йдуть о сьомій годині ранку і повертаються о 16-17 годині. Як наслідок – цілий день школярі голодні. Батьків не цікавлять причини, через які не годують їхніх дітей. Адже відповідальність за організацію харчування учнів покладена на органи виконавчої влади та місцевого самоврядування згідно із Законом України «Про освіту» та іншими законодавчими актами», – йдеться в запиті.

Як виявилося, причиною відсутності харчування стала судова тяганина у зв'язку з позовом до Антимонопольного комітету України з боку одного з учасників тендерних процедур.

«У зв'язку з відсутністю харчування учнів у вересні 2017 року, готуються документи для виплати компенсації в наступних розмірах: у віці від 6 до 10 років – 360 гривень, від 11 до 14 років – 370 гривень, від 15 до 18 років – 380 гривень на місяць, пропорційно навчальним дням, в які діти не харчувалися», – йдеться в листі ОДА, який підписала заступник голови Світлана Мишковець.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024