У двох сільських радах Маневицького району розповіли про захист землі від рейдерства

10 Жовтня 2017, 10:48
3047

Згідно з графіком роботи мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги, з метою надання роз’яснень щодо захисту речових прав на землі сільськогосподарського призначення та роз'яснення антирейдерського законодавства, 5 жовтня відбувся черговий виїзд мобільного консультаційного пункту до громад Маневицького району.

Робоча група у складі в.о. начальника відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Мирослави Хлистік, начальника Маневицького бюро правової допомоги Наталії Зорі, заступника начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації – начальника Управління державної реєстрації ГТУЮ у Волинській області Ольги Семенюк та головного спеціаліста відділу розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації УДР ГТУЮ у Волинській області Оксани Данилюк провела зустрічі з посадовими особами Старочорторийської та Старосільської сільських рад, а також із представниками ТзОВ «Хайберрі» та ТзОВ «Агроситниця». Про це повідомляє сайт volyn.legalaid.gov.ua.

Мирослава Хлистік ознайомила присутніх з основними положеннями Закону України «Про безоплатну правову допомогу» та роботою системи безоплатної правової допомоги на Волині. Наталія Зоря поінформувала про діяльність Маневицького бюро правової допомоги, розповіла про найбільш типові питання у сфері захисту земельних та речових прав, з якими звертаються відвідувачі до Бюро, та навела конкретні приклади надання правової допомоги жителям Маневицького району.

Присутніх цікавили питання оформлення спадщини на земельні ділянки та паї, безоплатної передачі земельних ділянок громадянам, оформлення та реєстрації договорів оренди земельних ділянок, вирішення земельних спорів у судовому та позасудовому порядку тощо. На всі запитання учасниками робочої групи були надані кваліфіковані консультації та роз’яснення.

Представники ГТУЮ у Волинській області ознайомили присутніх з пілотними проектами Міністерства юстиції України та порядком оскарження рішень і дій державного реєстратора.

Також учасники мобільної точки доступу до безоплатної правової допомоги розкрили зміст загальнонаціональної просвітницької програми «Я МАЮ ПРАВО!», акцентувавши увагу на основних етапах реалізації цього проекту впродовж найближчих трьох років.

На завершення спілкування представникам сільських рад і аграріям було роздано інформаційні матеріали про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!», про безоплатну правову допомогу та брошури з питань реалізації земельного та антирейдерського законодавства.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром