Маневичан закликають грітися безпечно

12 Жовтня 2017, 12:51
1513

Для запобігання надзвичайних ситуацій та пожеж під час опалювального сезону громадяни повинні знати основні вимоги правил користування різними обігрівальними приладами.

Працівники пожежно-рятувальної служби області нагадують про необхідність суворого дотримання правил безпечного користування газом, побутовими електроприладами, печами та грубками.

До початку опалювального сезону варто звернути особливу увагу на піч або опалювальний котел. Ще є час прочистити димохід і замазати тріщини, що утворилися. Печі та каміни повинні мати встановлені нормами протипожежні розділки, тобто відстань від внутрішньої поверхні димової труби до горючих елементів будівлі повинна становити - не менше 38 см, топку необхідно викласти з вогнетривкої цегли, димові зуби виконуються із глиняної цегли товщиною не менше 12 см, повітряний проміжок між піччю та горючими стінами при товщині стінок печі або камінів в півцеглини становить - 13 см і при товщині стінок в цілу цеглину - 38 см. Перед топкою повинен бути передтопковий лист розміром 50х70 см з негорючого матеріалу. Безпечна відстань від печей до шаф, стелажів та інших меблів складає не менше 70 см, а від топкових отворів - не менше 125 см.

Подбайте про справність систем  опалення та вентиляції. Зокрема тим, хто обігріває оселю піччю або грубою, потрібно ретельно їх оглянути, перевірити димоходи, потрусити сажу, замазати тріщини, оскільки саме через це найчастіше виникають пожежі, інколи це закінчується трагічно.

Зігрівайтеся безпечно! Адже від дотримання елементарних правил залежить безпека вашого життя і нехай тепло у вашому домі буде безпечним!

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39