Городок: як селяни відзначили День захисника України

20 Жовтня 2017, 12:15
2755

У приміщені клубу села Городок пройшов тематичний вечір «Герої серед нас» до Дня захисника України.

Ведучі заходу Аліна Борисюк (учениця 10 кл.), Ольга Борисюк ( учениця 9 кл.),   Людмила Шипелик ( студентка) розповіли про традицію святкування дня Покрови Пресвятої Богородиці українським воїнством у різні періоди історії України з далеких козацьких часів до сьогодення, декламували вірші про українських визволителів та про свою державу, – йдеться на сайті Прилісненської ОТГ.

Хвилиною мовчання вшанували подвиг славних воїнів-визволителів у роки Другої світової війни, героїв УПА, Небесної сотні та героїв АТО. Світло запалених свічок було даниною тим, хто навічно пішов від нас, хто пожертвував собою заради незалежності України.

Під віршовані рядки поетичного твору «Нам невідомі всіх їх імена», які читала завідуюча бібліотекою Лариса Горайчук, відбулася презентація слайдів «Загиблі герої АТО Маневиччини».

Вітання з хлібом і сіллю та слова вдячності за вірність Україні  були сказані учасникам АТО, а саме Борисюку Святославу, Борисюку Олександру, Вакулічу Миколі, Горайчуку Миколі, Ковальчуку Олександру, Остапчуку Валентину, Ремінському Сергію, Тимченко Василю та Ярощуку Михайлу, який перебуває на контрактній службі. Побажання мирного неба та счасливої служби линули Богдану Борисюку, який нещодавно пішов на службу в українську армію, та Василю Громику, який здобуває  вище офіцерське звання  у Хмельницькому військовому закладі.

До слова запросили й голову Прилісненської сільської ради Ігоря Терещенко.

Патріотичного та святкового настрою додавали музичні, танцювальні  та гумористичні композиції, які звучали у виконанні вихованців дитячого садка, учнів школи, фольклорного колективу «Калинонька», молодіжного жіночого гурту «Городоцькі веселушки» та дитячого танцювального колективу «Джерельце».  Зачарували зал  своїм співом учителька музики Іванна Мельник та студентка Людмила Шипелик при виконанні пісень «Мальви» та «Повертайся живим». Фантазію на тему «Якби в армію закликали жінок» втілили у гумористичній сценці «Дівчата в армії» семикласниці Мирослава Голодюк та Вікторія Громик.



1

1

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром