У селі Старий Чорторийськ сортують сміття

31 Жовтня 2017, 17:00
3912

У селі Старий Чорторийськ місцеві активісти поставили контейнери, в яких збирають роздільне сміття: пластик окремо, а скло – окремо. 

Як розповіли у сільській раді, цією, такою потрібною для довкілля справою, займаються місцеві жителі Володимир Сльозко та Сергій Байцим, – пише «Вісник».

«Нині багато сіл має проблеми зі сміттям і забрудненням навколишнього середовища. Не винятком стало й наше село. Ми представляємо громадську організацію «Дія людей». Разом з однодумцями хочемо очистити нашу землю від сміття, яке загрожує довкіллю. При сортуванні ми значно зменшимо потрапляння скла та пластику в землю. Більше року тому встановили перший контейнер біля місцевої школи. Нині їх є вісім. Наше село має протяжність сім кілометрів, тож контейнери стоять поблизу магазинів, закладів соцсфери. Громадська організація «Дія людей» на постійній основі влаштовує толоки. Прибираємо забруднені території, а потім розповідаємо людям про роздільний збір. За невеликий період було зібрано ПЕТ-пляшок (пластику) 300 кілограмів, а білого та кольорового скла – п’ять тонн. Ми раді, що односельці з розумінням поставилися до нашої ініціативи. Не побили, не знищили контейнери. Зібрану вторсировину ми відправляємо на переробку, а за вилучені кошти виготовляємо та встановлюємо нові контейнери. Ще одним кроком до зменшення забруднення навколишнього середовища в селі Старий Чорторийськ є встановлення більше десятка міні-контейнерів для збору батарейок», – розповів Володимир Сльозко.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024