Розничі: селяни відсвяткували престольне свято

06 Листопада 2017, 11:18
9333

4 листопада, коли Православна Церква вшановує Казанську ікону Божої Матері, у Розничах святкують храмове свято. 

Храм Казанського образу Богородиці в с. Розничі паломники характеризують, як гарний і доглянутий. Будівництво, яке розпочалося в 2001 році, та весь благоустрій, починаючи з моменту освячення 1 листопада 2005 року, здійснюється силами боголюбивої громади. Подвір’я Божого дому, окрім квітів та зелених насаджень,  прикрашають два декоративних ставочки і різні оздоблення створені турботливими руками парафіян під керівництвом Валентини Куць. А в самому храмі за 12 років існування здійснено іконописний розпис, встановлено іконостас, опалення та є все необхідне для проведення служб та Таїнств. А це і є те терпіння, котрого потребують усі, від настоятеля до сестриць, котрі щотижня старанно прибирають Божу оселю, – йдеться на сайті Колківського благочиння.

Декілька років для будівництва церквиці трудився настоятель сусіднього Свято-Успенського храму села Старосілля протоієрей Петро Бугайчук. Ось і в цьому році, тепер уже благочинний Колківської округи, отець Петро завітав у село Розничі. 

Особливим гостем свята був голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук разом з матінкою  Єленою та сином Колею

На свято рідного храму дітки порадували присутніх добрими словами віршів та піснею про Богородицю, отці Валентин і Петро віддячили їм солодкими гостинцями. Особливі слова для молоді храму, переважно це дівчатка, котрі разом з матінкою Тетяною та касиром Валентиною, протягом кількох днів невтомно трудилися задля ошатності храму, хлопчики-пономарі допомагали священикові у вівтарі.

Кульмінацією  престольного свята було Святе Причастя, до якого пристутили понад 80 богомольців присутніх у храмі. 

Насамкінець усі присутні вийшли на вулицю, здійснили хресний хід, священики окропили народ святою водою. Пролунали привітання, побажання добра й процвітання для парафії храму Казанської ікони Божої Матері с.Розничі, а настоятель, протоієрей Микола Новосад, висловив надію, що почуття братерської єдності во Христі і за рік спонукатиме присутніх знову розділити радість Другої Пасхи в Розничах. 

Також у дворі храму провели святкову трапеза для поломників.









 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024