У Маневицькому лісгоспі провели екскурсію для луцьких ліцеїстів

07 Листопада 2017, 17:09
5512

Днями до ДП «Маневицьке ЛГ» завітали учні навчально-виховного комплексу ЗОШ І-ІІ ступенів №7 – природничого ліцею міста Луцька на чолі з директором школи Нілою Карюк та вчителями.

В рамках екскурсії лісівники показали учням озеленену територію підприємства, розказали про особливості його діяльності та про професію лісівника, ознайомили молоде покоління із специфікою роботи в лісовій галузі тощо, – повідомляє ВОУЛМГ.

Було продемонстровано теплицю лісгоспу, цех хвойного екстракту, консервний цех. Також учні мали можливість побачити пожежні машини підприємства, відвідати Торговий комплекс «Ялинка».

Відвідавши теплицю Маневицького лісгоспу, учні змогли подивитись, як вирощується посадковий матеріал для озеленення, як ростуть троянди в тепличних умовах та саджанці лохини.

Побувавши на дільниці переробки хвойного екстракту, учні побачили послідовність процесів виробництва. Начальник цеху переробки екстракту Марія Яковлєва розповідає, що нині Маневицький лісгосп чи не єдиний в Україні хто виробляє натуральну 10-відсоткову витяжку з ялини та сосни за унікальною технологією. Показала, яка має бути консистенція, густина, колір та запах уже отриманого продукту після переробки.

Закінчили екскурсію у приміщенні консервного цеху. Начальник консервного цеху Галина Зінич провела екскурсію виробництвом, саме в той час кипіла робота із виготовлення томатів консервованих.




 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024