Колки: як учні шкільного лісництва допомагають лісникам

12 Листопада 2017, 08:38
2805

Вихованці Колківського шкільного лісництва, керівником якого є Наталія Калуш, постійно допомагають лісівникам у посадці лісу, виготовленні  шпаківень, збору лікарської сировини тощо. Займаються вони також науково-дослідницькою діяльністю та беруть активну участь у різного роду конкурсах і змаганнях.

Але головним, на думку школярів, є збір насіння. Минулої п’ятниці було шумно в лісовому відділі ДП «Колківське лісове господарство». Свої  «подарунки» принесли вихованці. А це  – жолудь дуба червоного, насіння вільхи, клена гостролистого та калини, – йдеться на сайті ВОУЛМГ.

У світ насінництва повела дітей інженер лісових культур Ірина Шмигельська. Вона розповіла дітям про строки заготівлі основних видів лісового насіння, перевірку в лісонасіннєвій лабораторії, де перевіряють його на предмет ушкодження шкідниками та хворобами і визначать його кондиційність, закладення на стратифікацію.

Головний лісничий підприємства Віталій Каращук подякував дітям за їхню працю: «Ми вдячні кожному з учнів, які приєднались до збору лісового насіння.
Не забувайте, що ліс забуяє лише з насінини. І ви вже значною мірою долучились до цієї благородної справи».



 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024