Прокуратура Маневич попереджає про шахрайства, пов'язані з використанням банківських карток

13 Листопада 2017, 15:50
3667

Останнім часом в Україні, в тому числі і на території районів Волинської області, шахрайство набуло значного поширення і характеризується зміною форм, видів та способів. Винахідливість та комунікабельність шахраїв не знає меж і нові методи заволодіння коштами чи майном людей виникають ледь не щодня.

З приходом ери інформаційних технологій, змінились і шахрайські схеми заволодіння майном. А тому, з метою запобігання вчиненню нових злочинів цієї категорії у майбутньому, наголосимо на найбільш актуальному, на сьогоднішній день, виді шахрайств, яке пов’язане з використанням банківських карток. Про це повідомляє Маневицька місцева прокуратура.

Шахрай під виглядом працівника банку («Ощадбанку», «ПриватБанку» тощо) телефонує та повідомляє про те, що карткою клієнта хочуть скористатись сторонні особи, а потім просить назвати останні чотири цифри Вашої картки. Крім того, він також намагається дізнатись додаткову інформацію про власника картки, наприклад: суму коштів на рахунку, наявність кредитного ліміту, термін дії картки, тощо.

Також поширеним методом вчинення шахрайських дій є розсилка SMS-повідомлень від імені банку з інформацією про те, що картка клієнта заблокована та вказується номер контактного телефону, подзвонивши на який, у Вас, під виглядом працівника банку, шахрай намагатиметься отримати необхідну інформацію.

Отже, якщо до Вас зателефонували чи Ви отримали SMS-повідомлення, що викликають недовіру, краще всього звернутись на «гарячу лінію» банку, який Вас обслуговує або ж самостійно відвідати відповідне банківське відділення для отримання необхідної інформації.

Коментарі
13 Листопада 2017, 22:03
Мені дзвонили нібито з Ощадбанку про проблеми з моєю карткою. якої в мене реально немає, тому, що я не є клієнтом цього банку. І на телефон який в мене ніде незареєстрований. Промахнулись.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024