Маневичі: письменник розповів про Колківську республіку

14 Листопада 2017, 11:55
2342

У Маневицькій центральній районній бібліотеці в понеділок, 14 листопада, відбулася зустріч з поетом та прозаїком, громадським, політичним та державним діячем, засновником та директором видавництва «Український пріоритет» Володимиром Шовкошитним.

Гості заходу мали можливість ознайомитися не лише з його творчим доробком, а й з книгами волинських авторів, які публікуються у його видавництві.

Волинська земля, а зокрема й Маневиччина, є близькими серцю Володимира Федоровича.

Він розповів про долю свого батька, який мусив мігрувати зі Сходу України в 1947 році. Так він потрапив у Маневицький район. Через політичні обставини у країні ніхто не хотів брати його на роботу, тому жив він у лісі, а їв те, що могла передати сестра.

«Одного разу, коли батько заснув біля вогнища, до нього підійшли солдати, які розпитували чи він бува не москаль. Проте коли вояки дізналися, що він українець та ще й те, що вони живуть у сусідніх селах, то мого батька відпустили і їжі дали стільки, скільки той міг взяти».

На зустрічі письменник розповів про перший роман про Колківську республіку «Білий Кречет», який написав сам.

«Книжки у мене не прісні. Вони написані про реальні долі людей, тому і читаються на одному дусі», - каже письменник.

Також він зі сміхом сказав, що всі книжки про Волинь, до видавництва яких він причетний, зробили його не меншим волинянином, аніж є ми.

Для користувачів нашої бібліотеки Володимир Шовкошитний подарував підбірку літератури власних книг та творів українських письменників.



1




1



 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024