У Маневицькому районі хочуть збудувати споруду Рівненської атомної електростанції

21 Листопада 2017, 12:36
4369

Керівництво Рівненської атомної електростанції звернулося у Волиньраду щодо розміщення на території Маневицького району додаткової регулюючої гідротехнічної споруди для станції.

Про це йшлося сьогодні, 21 листопада, під час засідання комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства, – пише «Волинська правда».

Начальник управління містобудування та архітектури Волинської обласної державної адміністрації Микола Томчук розповів, що керівництво атомної хоче збудувати на землях прибережної захисної смуги у руслі річки Стир на кордоні Волинської та Рівненської областей додаткову регулюючу гідротехнічну споруду.

За словами Миколи Томчука, ці споруди мають намір збудувати на території Маневицького району Волині та Володимирецького району Рівненщини. Утім, для того, аби роботи щодо будівництва цих споруд мали змогу виконувати, попередньо мають бути внесені зміни до Схеми планування території Волинської області.

«Матеріалами цієї схеми спорудження таких споруд не передбачене, тому треба внести зміни. Питання розглянули з екологами, вони погодилися. Схема планування буде проходити серйозну експертизу, там фахівці своє слово скажуть. Буде також і громадське обговорення», – пояснив Томчук.

Тож члени комісії підтримали це питання. Тепер його розгляне сесія Волиньради та прийме остаточне рішення щодо того, чи вноситимуть зміни до Схеми планування території Волинської області задля спорудження гідротехнічної споруди Рівненської АЕС.

Коментарі
21 Листопада 2017, 14:58
НЕХАЙ нормально заплатять за земельку ! а потім й на екологію відраховують .
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39