Мешканця Маневицького району засудили за незаконну рубку дерев

28 Листопада 2017, 13:05
1946

Прокурорами Маневицької місцевої прокуратури підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні про незаконну порубку дерев, вчинену 24-річним мешканцем села Прилісне Маневицького району.

11 січня 2017 року молодик, найнявши трьох чоловіків, які не здогадувалися про незаконність його дій, організував порубку 34-х дерев породи вільха на території Карасинського лісництва Державного підприємства «Маневицьке лісове господарство» поблизу села Замостя, ‒ повідомляють у прес-службі прокуратури Волинської області.

Таким чином зловмисник завдав державі шкоди на майже 159 тис. грн.

Суд визнав його винним у незаконній порубці дерев у лісі, що заподіяло істотну шкоду (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 246 КК України в редакції на момент вчинення злочину) та призначив йому покарання у виді 2 років позбавлення волі зі встановленням 2-річного іспитового строку.

Задоволив суд у повному обсязі і цивільний позов прокурора в інтересах держави в особі Прилісненської сільської ради Маневицького району про стягнення з обвинуваченого усієї суми збитків, завданих його незаконними діями.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024