Маневицький район: освіта, медицина, дороги – завдання на 2018 рік

28 Листопада 2017, 20:43
5729

Підходить до завершення рік, тож час підводити підсумки та напрацьовувати плани на 2018-й. Чимало зроблено, однак ще більше необхідно зробити. Зокрема у Маневицькому районі уже напрацьовані перші кроки роботи у 2018 році, що стосуються розвитку освітньої, дорожньої та медичної галузей.

Про це йдеться у повідомленні відділу інформаційної політики облдержадміністрації.

Освітня галузь у 2018-му – капітальний ремонт школи в селі Рудники

Нагадаємо, вкінці жовтня поточного року голова облдержадміністрації Володимир Гунчик із робочим візитом відвідав Маневиччину, де оглянув ряд об’єктів і дав відповідні доручення. Серед них – школа в селі Рудники, де, за словами директора школи, потрібно замінити теплотрасу, встановити батареї на коридорі, вирішити питання із каналізацією, замінити вікна на металопластикові тощо. Відтак, перш за все Володимир Гунчик порадив директору зробити проектно-кошторисну документацію, аби розпочати працювати над залученням коштів Державного фонду регіонального розвитку і включити школу до переліку об’єктів, що реалізовуватиму за кошти ДФРРу у 2018 році.

Так, станом на 27 листопада 2017 року, за словами голови Маневицької райдержадміністрації Андрія Линдюка, вже замовлено проект на капітальний ремонт школи села Рудники, кошторисна вартість якого становить близько 3 млн грн. Проектом передбачено реконструкцію теплотраси, ремонт системи водовідведення, проведення енергоощадних заходів та внутрішньо-оздоблювальні роботи.

Слід зазначити, що в районі діє опорний заклад – «НВК Колківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-ліцей», яка у минулому році, за рахунок фінансування опорних шкіл отримала майже 6 млн грн. Ці кошти використали на оснащення ОЗНВК «Колківська загальноосвітня школа І-ІІІ ст.-ліцей» – 3 млн 414,7 тис. грн. Закупили комп’ютерну техніку, кабінети, художню літературу, оснащення для їдальні на суму 2 млн 328,7 тис. грн. Провели капітальний ремонт в ОЗ та філіях на суму 1 млн 86 тис. грн.

– У Колківській ОТГ тільки за минулий рік Рудниківська школа отримала новий комп’ютерний клас. Колківська школа, як опорний заклад, теж отримала комп’ютери і в тій кількості, яка потрібно була для школи. На сьогодні ця школа як опорний заклад, в якій вчиться 945 учнів, має всю необхідну техніку. Окрім цього закуплені телевізори у класи, де це необхідно, встановлено нові дошки. Думаю, що небагато таких сільських шкіл є, де це все зроблено. Це тільки за останній рік. А ще новий шкільний автобус куплений, - відзначив голова райдержадміністрації Андрій Линдюк.

Дорожня галузь – відремонтують дорогу, що проходить через Колки

У контексті довозу дітей до опорних шкіл, мешканці порушили питання ремонту доріг. Зокрема мова йшла про дорогу, що проходить через Колки, від Годомич до села Рудники. Тому голова облдержадміністрації повідомив присутніх, що ця дорога включена до переліку доріг, що у 2018 році ремонтуватимуться за рахунок коштів дорожнього фонду. Мова йде про поточний ремонт двох відрізків дороги, О-031379 Рожище-Носачевичі-Луків-Колки-Калинівка-Гораймівка-Майдан Липненський, вартість яких становить орієнтовно 15 млн грн.

Медична галузь – впровадження медичної реформи

Питання впровадження медичної реформи чи не найбільше цікавить громадян усієї області. Маневиччани – не виняток, адже остерігаються закриття Колківської лікарні. Однак керівник виконавчої гілки влади наголосив, що жодних оптимізаційних заходів у лікарнях в наступному році не відбудеться. Наразі необхідно чекати доки запрацює медична реформа.

– Ми всі повинні зрозуміти, що без реформи первинної ланки медицини медична реформа не відбудеться. У 2018 році кошти вперше реально почнуть йти за пацієнтом. Не залежно від того, чи це буде обласна клінічна лікарня, чи сільська амбулаторія, якщо туди не піде хворий, якщо не буде відповідного рівня медичного обслуговування, туди не спрямують кошти. Тож зупиняємо дискусію відносно бути чи не бути відповідним дільничним лікарням або ж районним. Жодного медичного закладу не закриють! Реформа, яка впроваджується, автоматично через фінансову підтримку на місцях покаже на скільки реальними є ті чи інші медичні заклади, на скільки вони професійні та здатні надавати відповідні послуги, – запевнив Володимир Петрович.

Разом із цим, здобутками районної медицини у 2017-му стало відкриття відділення гемодіалізу на базі Маневицької ЦРЛ. Так, за кошти, що надійшли у район на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження Маневиччини, закупили усю необхідну медичну техніку (для очищення нирок, система очистки води). Окрім цього, відділення забезпечено усім технічним оснащенням та здійснено капітальний ремонт.

Коментарі
29 Листопада 2017, 13:14
Маємо надію, що це все буде робитися без теперішнього злочинного керівництва району та області.
02 Грудня 2017, 17:46
Коли ці мудаки будуть відповідати перед законом за дерибан бюджетних коштів під час війни? <br/>Ніщо не забуте, ніхто не забутий!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39