На Маневиччині найбільші показники захворюваності на грип та ГРВІ

05 Грудня 2017, 10:37
1848

У Луцьку в голови облдержадміністрації 4 грудня відбулася нарада, на  котру запрошувались  голови райдержадміністрацій, міські (міст обласного значення) голови, керівники виконавчих комітетів міських рад, територіальних органів міністерств та інших  центральних органів виконавчої влади, підприємств,  установ та організацій.

На нараді з доповіддю «Про проведення санітарно-епідеміологічних заходів, спрямованих на запобігання виникненню й поширенню грипу та ГРВІ на території області» виступила в.о. директора  ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» Наталія Янко. Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Вона зазначила, що в даний час в області спостерігається тенденція до росту захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. 

За оперативними даними з початку епідемічного сезону (02.10.2016 – 04.12.2017 року) в області  зареєстровано понад 40 тисяч хворих на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції, вже перехворіло до 4% населення.

Із загальної кількості захворілих понад 65% становлять діти віком до 17 років, перехворіло 11% дитячого населення. За цей же період госпіталізовано понад 1,2 тисяч хворих, 75% з яких  діти  до 17 років.

Захворюваність в епідсезоні 2017 – 2018 рр. в даний час не  перевищує рівень аналогічного періоду минулого епідемічного сезону.

Протягом останнього тижня на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції в області  захворіло понад 5,5 тисяч осібщо на 6,5% більше, ніж попереднього. На сьогодні показник захворюваності нижчий від розрахункового епідемічного порогу на 31,8%. Перевищення епідемічного порогу не зафіксовано в жодному з районів та міст області. Найвищі  показники захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції зареєстровано в Камінь-Каширському, Маневицькому районах, містах Луцьку та Нововолинську, найнижчий – в Іваничівському, Локачинському та Ратнівському  районах. Із числа хворих діти до 17 років становили понад 67%.

З метою встановлення збудника, котрий циркулює у Волинські області, лабраторним центром проводиться вірусологічний моніторинг.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром