Як у Гораймівці пройшло Свято народної пісні

06 Грудня 2017, 08:43
2819

У Гораймівському  будинку культури 26 листопада відбулось Свято народної пісні.

Організаторкою, режисеркою та натхненницею дійства стала керівниця церковного хору, вчителька музики місцевої школи Наталія Кравчук. Про це йдеться на сайті Колківського благочиння.

Глядачі поринули у казковий світ прекрасних народних звичаїв та традицій. Серед них – «Благослови, мати, весну закликати» (з участю найменших «артистів» Колесника Д. та Кравчук І.); інсценізації уривків народних вечорниць з примовками, жартами, дотепним гумором та життєвими історіями. У чарівний світ купальського свята з пусканням віночків, купальським вогнищем та задушевною піснею-танцем покликала «Ой полинь, віночку,  прудко за водою»; розігрували і жнивні та осінні трудові обряди українців.

Учасниками свята стали учні, вчителі, сільська молодь та люди старшого віку.

Вдало підібрані та змайстровані місцевими умільцями декорації (Мельник Н.М., Бурик В. М.), власноруч пошиті костюми (Мельник В., Радчук І.), світлові ефекти (Кравчук В. В.) та чудове звукове оформлення( Мельник Н.М.).

Глядачі бурхливими оплесками нагородили господиню свята Балан Л. І., солістів Тачинського В. М., Пащук М., Соколець Г. С. та виконавців пісень «Прийшла кума до куми», «Казав мені батько», «Ой у полі три криниченьки», «Ой там на товчку…» та ін.

Голова сільради Неля Борсук подякувала аматорам сцени за змістовний захід, ініціативність, старання і висловила сподівання на нові зустрічі.

Г. Сахнік.







 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024