У Колках дітей вчили реалізовувати свої проекти

07 Грудня 2017, 16:50
2390

Уже вдруге в Маневицький район приїжджають фасилітатори для реалізації програми Active Citizens Ukraine. 

Цього разу семінар-тренінг «Активні громадяни» відбувався у селищі Колки 2-3 грудня.

Співпрацювала із фасилітаторами Юлією Піскорською та Дем'яном Петриком Маневицька районна організація ветеранів АТО на Сході України.

«Молодь перевищила всі наші очікування. На треніг прийшли 18 школярів. До кінця першого дня здалось, що багато учасників вже почувалися комфортніше та не боялися висловлювати свою думку, ідеї. На другий день тренінгу учасники вчились пов'язувати локальні проблеми з глобальними та писати власні проекти соціальної дії», – розповідає Юлія.

Всього молодь презентувала 4 проекти:

1. Art-кафе в Колках, де молодь матиме можливість активно та корисно проводити вільний час.

2. Шкафи для речей в школі. Автори цієї ідеї зауважили проблему того, що дітям доводиться носити багато книг в наплічниках, і через це можуть виникнути проблеми зі спиною.

3. Еко-тренінги та сортування сміття. Проект полягає в тому, щоб провести освітницьку роботу серед мешканців Колок про те, як важливо берегти екологію та встановити смітники для сортування сміття.

4. Окультурення парку в Колках: встановлення об'єктів для відпочику.

«Ми, фасилітатори, думаємо, що кожен з цих проектів має потенціал та може бути підтриманим Британською Радою. Сподіваємось, що Колківська молодь все ж подасть ці проекти на конкурс».


 

Автор фото: Руслан ШПОТА.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024