У Маневичах привітали захисників України та волонтерів

09 Грудня 2017, 12:00
3302

У Маневицькій центральній районній бібліотеці привітали захисників України та волонтерів із їхніми професійними святами.

Подія відбулася у п'ятницю, 8 грудня.

На імпровізованій сцені до Дня збройних сил України та Міжнародного дня волонтера виступила скрипачка Наталія Богайчук.

Вірш «Я дякую, солдате» зачитала працівниця бібіліотеки Ангеліна Савчук.

Вихованиця Олександра Синютіна солістка Тетяна Каращук подарувала присутнім українську пісню.

«Війна показала світовій спільноті справжніх українців, які незалежно від віку, статі чи віросповідання мужньо захищають свою землю», – зазначили ведучі заходу.

Підняла бойовий дух наших захисників Вікторія Мазурок піснею Океана Ельзи «Не твоя війна». Із сольним номером виступив Сергій Семйонов.

Поринути у спогади воєнних та волонтерських буднів гості могли за допомогою презентацій «АТОвці, які повернулись» та «Волонтери».

Дев'ятикласник Євгеній Макарчук продекламував вірш «Я бачив Смерть. Я відчував ті кроки».

До вітального слова запросили заступника голови райдержадміністрації Андрія Бурака та начальника організаційного відділу Віктора Турика, які нагородили захисників та волонтерів Маневицького району.

За волонтерську діяльність відзначили настоятеля Української православної церкви Київського патріархату отця Михайла.

«До цього часу біля престолу зберігаю листок, на якому в три стовпчики з двох сторін написані імена наших захисників. Всі вони повернулися назад – це і є найбільша нагорода», – зауважив Михайло Мельничук.

Михайло Мельничук
Михайло Мельничук


«Ще нещодавно, живши під мирним безхмарним небом, навіть і не могли подумати, що розвиток самостійної незалежної держави неможливий без боєздатної професійної армії. Коли вперше ми зіткнулися з російською окупацією і стали перед лицем загрози, нам було дуже важко. Але завдяки молодим патріотам та героям наша армія здобула потрібний рівень», – виступив Віктор Турик.

Серед присутніх у залі виявила бажання сказати своє материнське слово Надія Біланчук:

«Кожен день молюсь за хлопців, які на Сході України: моїх колишніх учнів, дітей моїх учнів. Я вдячна долі, що виховала сина, який у міру сил допомагає бійцям. Мій син робить не так багато, як ті воїни, тому я дякую їм як мати».

Надія Біланчук
Надія Біланчук

На сцену запросили заступника Маневицької громадської організації ветеранів АТО Руслана Шпоту та директорку Маневицької централізованої бібілотечної системи Любов Солов'янчик.

Вони розповіли про, створений для маневичан, проект «Бібліодворик» та нового друга для дітлахів Спанч Боба, про різноманітні заходи для сімей атовців та їхніх дітей, які вже проходили протягом року.

Насамкінець, гостей свята запросили до святкового столу, де вони могли поспілкуватися у дружній атмосфері. 



скрипачка Наталія Богайчук
скрипачка Наталія Богайчук

Ангеліна Савчук
Ангеліна Савчук

Тетяна Каращук
Тетяна Каращук

1







Вікторія Мазурок
Вікторія Мазурок

1
Євгеній Макарчук
Євгеній Макарчук



1
Сергій Семйонов
Сергій Семйонов






 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024