Для пластунів із Колок передали Вифлеємський Вогонь Миру

19 Грудня 2017, 16:38
Перетин кордону «Устилуг-Зосин» 2336
Перетин кордону «Устилуг-Зосин»

На пункті перетину кордону «Устилуг-Зосин» на мосту, що поєднує береги річки Буг, відбулася офіційна передача Вифлеємського вогню миру, у день Святого Миколая, 19 грудня.

Вже традиційно польські харцери із міста Грубешова привезли вогонь та передали його для пластунів із Луцька, Ковеля та Колок.

Також у заході взяли участь представники духівництва, місцевої влади та школярі із Володимира-Волинського. Єднання християн відбулося спільною молитвою та вітальними виступами.

Скаути України та Польщі обмінювались різдвяними подарунками, колядкадками, пластуни заспівали пісню Вифлеємського вогню миру.

«Завдяки цій акції скаути всіх країн звичайною свічечкою об'єднують людство, попри релігійні чи національні відмінності. Цей вогник – це символ добра та милосердя. Христос прийшов, щоб спасти нас, прийшов несучи добро і любов в цей світ. Наша місія поширювати цей промінь добра та любові», – каже голова луцького осередку Національної скаутської організації України Віктор-Микола Гаврилюк.

Вже сьогодні під час відкриття головної ялинки Луцька пластуни передадуть Вифлеємський Вогонь Миру громаді міста, де він зберігатиметься до Різдва. Згодом пластуни передадуть його православній, римо-католицькій та греко-католицькій громаді міста.

Акція передачі Вифлеємського вогню миру була започаткована у 1986 році австрійською телерадіокомпанією ORF з міста Лінц. Із самого початку акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. І одразу ж цю благородну справу взяли в свої руки скаути. До Європи Вогонь із Віфлеєму привозять літаком австрійські скаути, а вже з Відня він мандрує із рук в руки цілою Європою.

По Україні вже чотирнадцятий рік поспіль Вогонь поширюють пластуни – члени Національної скаутської організації Пласт. Вифлеємський вогонь миру постійно горить у Вифлеємі, у церкві, яка стоїть на місці народження Ісуса Христа. Цей Вогонь – символ любові і миру, які Христос приніс на землю. Вогнем з Вифлеєму запалюють свічки вдома на Святу вечерю. Щороку він мандрує по світу, долаючи кордони і єднаючи християн в часі Різдва Христового.

1

Обмін різвяними подарунками
Обмін різвяними подарунками

1

1

Харцерка у руках із Вифлеємським Вогнем Миру
Харцерка у руках із Вифлеємським Вогнем Миру

Виконання колядок під гітару
Виконання колядок під гітару

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024