Топ-10 порад від маневицьких рятувальників, як не перетворити ялинку на феєрверк

21 Грудня 2017, 15:12
2223 Джерело: http://www.fpctyler.com/events/lovefeast

Особливу небезпеку становлять піротехнічні засоби.

Маневицький районний відділ управління ДСНС України у Волинській області нагадує: новорічні свята – це музика жарти, пісні, коли стріляють хлопавки та іскряться бенгальські вогні. Але свято може перетворитися на жахливе дійство, якщо не дотримуватися правил пожежної безпеки.

При проведенні новорічних свят:

- ялинка повинна влаштовуватись на стійкій опорі;

- ялинку не допускається встановлювати в проходах, біля виходів, на шляхах евакуації;

- ілюмінація повинна бути виконана з дотриманням правил улаштування електроустановок; при використанні електричної освітлювальної мережі без понижуючого трансформатора, на ялинці можуть застосовуватися гірлянди тільки з поступовим включенням лампочок напругою до 12 В;

- потужність лампочок не повинна перевищувати 25 Вт;

- електропроводка до лампочок ялинкової ілюмінації повинна бути виконана гнучкими проводами з мідними жилами;

- вмикання гірлянд до мережі повинно виконуватися з допомогою штепсельних з’єднань;

- при виявленні несправності в ілюмінації (нагрів проводів, мерехтіння лампочок, іскріння і т.д.) вона повинна бути терміново відключена;

- не дозволяється прикрашати ялинку целулоїдними іграшками, а також марлею і ватою, необроблених вогнезахисною речовиною, застосовувати для ілюмінації ялинки свічки, одягати дітей в костюми з легкогорючих матеріалів (вати, паперу, марлі і т.д.) не оброблених спеціальним вогнегасним розчином, який можна приготувати самим. Для обробітки одного костюму необхідно 150 г диамонію фосфату і 90 г сіркокислотного алюмінію, розбавлених в трьох літрах води.

  Стосовно піротехніки, то: 

- пам’ятайте, що особам до 18 років забороняється користуватися піротехнічними виробами. Це визначено Тимчасовими правилами обігу в Україні побутових піротехнічних виробів. Як і те, що використовувати їх ближче 100 метрів від лікарень, церков, дитячих установ, шкіл, будинків престарілих та інших об’єктів з масовим перебуванням людей також не можна. 

- особлива вимога до людей у нетверезому стані: їм бажано утриматися від запускання феєрверків, щоб своїми неадекватними діями не нашкодити оточуючим.

У випадку надзвичайної події – телефонуйте за номером 101, 2-11-04.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром