Колки: школярка зайняла друге місце в конкурсі з виготовлення новорічних іграшок

22 Грудня 2017, 10:13
4176

Колківчанка зайняла друге місце в обласному конкурсі  «На кращу, власноруч виготовлену новорічну іграшку».

Нагородження відбулось у Лісовому молодіжному центрі 21 грудня, у четвер. Про це повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Перше місце виборов учень 4 класу ЗОШ І-ІІІ ст. с. Кримне Старовижівського району Дмитро Бондар.

Друге місце журі присудили учениці 8 класу ОЗНВК «Колківське ЗОШ І-ІІІ ст. – ліцей» Анастасії Островській. Вона вихованка учнівського лісництва.

«Коли дізналася про конкурс, вирішила неодмінно взяти у ньому участь і зробити оригінальну новорічну прикрасу, – розповідає школярка. – Спершу довелося попрацювати над самим задумом. Моя іграшка мала бути пов’язана водночас із лісом та його мешканцями, а це не так просто поєднати два мотиви. Та зрештою вирішила, що це має бути олень і новорічне деревце. Мені знадобилася дошка, на якій би я змогла побудувати свою казкову композицію. Попросила допомоги у тата. Він у мене раніше працював пожежним сторожем у місцевому лісгоспі, тож одразу зрозумів мій задум і за якусь мить я вже мала вистругану гарненьку дошку. А далі на допомогу прийшла мама. Разом викроїли заготовки для фігурок оленя і деревця. Решта – було справою техніки. А коли олень і деревце зайняли свої місця на дошці, я знову задумалась. Потрібно було їх прикрасити. У мене є надзвичайно багато всіляких блискіток, камінчиків, стрічок. Та новорічна іграшка мала бути ошатною, вишуканою і дуже яскравою. Тож я не стала ризикувати, взяла прикраси зі старої новорічної листівок. Вийшло і стримано, і стильно», – розповідає дівчина.

До речі, з лісовою галуззю пов’язав свою долю не тільки тато Анастасії, а й її брат, який зараз вчиться на природничому факультеті Київського вишу, про лісівничу професію подумує і сама учениця учнівського лісництва.

А ось третє місце зайняла третьокласниця ЗОШ І-ІІІ ст. м. Устилуг Володимир-Волинського району Анна Кухарук.

Нагороди – почесні грамоти Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства та грошові премії – вручав голова обласної організації Товариства лісівників України Борис Бабеляс.

За друге місце Настя отримала обласну премію – 500 гривень.

Але переможці отримали не тільки винагороди за свою працю, а й змогли взяти участь у церемонії прикрашання новорічної ялинки у Лісівничому молодіжному центрі, що неподалік Луцька. Віднині їхніми новорічними іграшками зможуть помилуватися всі діти і дорослі, які приїжджатимуть у Воротнів.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024