НАБУ перевірить Палицю та створене ним підприємство

29 Грудня 2017, 14:23
2273

Детективи Національного антикорупційного бюро передали кримінальне провадження, яке підняла Генеральна прокуратура за фактом можливого зловживання владою чиновниками Державної служби геології і надр та Волинської обласної ради під час видачі на видобуток бурштину в регіоні комунальному підприємству «Волиньприродресурс».

Про це Аналітичний портал «Слово і діло» інформує власне джерело.

За словами співрозмовника, попередня кваліфікація кримінального провадження ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем).

Інформатор додав, що в рамках цього кримінального провадження НАБУ перевірить голову Волинської облради Ігоря Палицю за фактами можливого декларування недостовірної інформації.

Як відомо, з матеріалів розслідування ГПУ «Волиньприродресурс», яке заснувала Волинська облрада в квітні 2016 року, отримало спецдозвіл від Госгеонадр на видобуток протягом 20 років бурштину в районах Волинської області на загальній площі понад 50 тисяч гектарів.

У ГПУ зазначили, що підставою для видачі спецдозволів стала заява «Волиньприродресурс» про те, що підприємство за власні кошти здійснило геологічне вивчення надр і підрахунок запасів корисних копалин. Також в прокуратурі не змогли встановити походження коштів, які комунальне підприємство заплатило за спецдозвіл і додали, що дозволи були видані без проведення аукціону.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024