Прилісненська ОТГ: через дії голови громади фінансування первинної ланки медицини під загрозою

10 Січня 2018, 12:09
9332

Голова Маневицької райдержадміністрації скликав нараду, на якій обговорювали спосіб фінансування первинної ланки медицини Прилісненської ОТГ.

На нараду запросили голову Прилісненської сільської ради (ОТГ) Ігоря Терещенка, головного спеціаліста відділу фінансів та бухгалтерського обліку Прилісненської сільської ради (ОТГ) Ольгу Вакуліч, голову профільної комісії Валентину Бусько, голову бюджетної комісії Ростислава Романюка. Голова Прилісненської громади не з'явився на нараду і прислав заступника. На що голова РДА висловив свою позицію, що таке важливе бюджетне питання мала б вирішувати особа відповідальна за бюджетні рішення. Терміновість наради була викликана наступними фактами, – про це пише на сайті Маневицької РДА.

Перед формуванням районного бюджету на 2018 рік фінансове управління райдержадміністрації надіслало запити на Колківську та Прилісненську ОТГ щодо способу фінансування первинної ланки медицини в їх громадах. Так як від Прилісненської сільської ради (ОТГ)  відповіді не надійшло, то начальник фінансового управління РДА особисто передзвонив до Ігоря Терещенка для з’ясування питання. По телефону Василь Синюк отримав ствердну відповідь, що субвенція на первинну ланку медицини залишається в бюджеті Прилісненської сільської ради (ОТГ).Це враховали при формуванні районного бюджету на 2018 рік, який прийняли депутати районної ради на сесії 20 грудня 2017 року.

9 січня 2018 року до начальника управління фінансів райдержадміністрації надійшла інформація в телефонному режимі від голови та заступника  Прилісненської сільської ради (ОТГ), що ще 20 грудня 2017 року на сесії Прилісненської сільської ради (ОТГ) було прийнято рішення – передати субвенцію на первинну ланку медицини в районний бюджет.

Отже, фінансування первинної ланки медицини на території Прилісненської ОТГ залишилося поза бюджетами і районним, і Прилісненської громади. Питання потребує термінового вирішення, адже це несе за собою великі негативні ризики і наслідки. Зокрема, як проінформувала, головний лікар районного центру медико-санітарної допомоги Людмила Сидорук – це: працівники амбулаторії та ФАПів не отримають заробітної плати, відсутність лікарняних листів, не можливість видачі цілої низки різних медичних препаратів, зокрема і обезболюючих для онкохворих. В ході дискусії відмовились брати участь в нараді і  головний спеціаліста відділу фінансів та бухгалтерського обліку Прилісненської сільської ради Ольга Вакуліч та голова профільної комісії Валентина Бусько.

«Єдиним представником від громади залишився голова бюджетної комісії Ростислав Романюк. Враховуючи те, що голова Прилісненської ОТГ не бажає упереджувати дуже велику проблему, від якої в першу чергу постраждають жителі ОТГ, голова райдержадміністрації Андрій Линдюк рекомендував голові бюджетної комісії скликати позачергове засідання бюджетної комісії, на якій заслухати голову Прилісненської сільської ради (ОТГ) Ігоря Терещенка щодо вирішення питання фінансування первинної ланки медицини на території ОТГ. Отож, подальше вирішення проблеми залежить виключно від рішення Прилісненського сільського голови (ОТГ)», – йдеться на сайті Маневицької РДА.

Коментарі
10 Січня 2018, 17:43
Лишатись в кабінеті, з якого привселюдно у некоректній формі був виставлений заступник сільського голови, якому громада доручила представляти її інтереси, який мав рішення сесії та володів 100% інформацією було недоречно. Тим більше, що рішенням профільної комісії враховано було клопотання лікаря сімейної медицини про передачу субвенції на первинну ланку в район на 3 місяці, за що і проголосували депутати 20.12.2017 р. Бюджетна комісія також погодила передачу "первинки" в район, то для чого писати, щоб збиратись комісії. Лише для піару? І з яких це пір в районі "такі важливі рішення" приймаються з телефонної розмови окремих осіб? До відома жителів громади та Маневицького району: рішення в Прилісненській ОТГ приймають депутати, а не голова одноосібно. Рішення по медицині тому приклад. Дуже хотілося , що б особисті відносини не переходили в площину життя громади.
10 Січня 2018, 18:43
Нашій адміністрації перш ніж викладати таку неоднозначну інформацію треба розуміти, що люди не настільки дурні щоб в таке повірити. Знаючи голову Прилісненської ОТГ, ніколи не повірю, що Ігор міг так вчини зі своїми людьми. Ігору Терещенку бажаю сил і витримки з нашими бюрократами.
10 Січня 2018, 23:32
А про те що Ігор у приміщенніІ сільської ради влаштували мордобій повірити можна?
11 Січня 2018, 17:17
можна
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром