Маневиччина активно співпрацює з містами і районами трьох країн

19 Січня 2018, 18:00
2578

Маневицький район здійснює зовнішні зносини та розвиває міжрегіональне співробітництво з Купішкським районом (Литва), повітом Бжезіне, містом Згеж, гмінами Біляни, Сулув (Республіка Польща), Іванівським та Камянецьким районами (Республіка Білорусь) у рамках укладених договорів про співпрацю і торговельно-економічне співробітництво з іншими країнами.

Здійснено організаційне забезпечення прийому в районі 8  іноземних делегацій від Республіки Польщі, Литви, Білорусії та 5 візитів делегацій району до партнерів Республіки Польща, Білорусь. Міжнародне співробітництво в основному полягало у розробці спільних проектів, напрацюванні та поглибленні взаємозв’язків у галузі безпеки, культури, освіти, – ідеться на сайті РДА.

Зокрема, 17-18 травня в районі перебувала офіційна іноземна делегація  з гміни Біляни Республіки Польща, яка взяла участь у спільному навчанні Маневицького районного відділу управління ДСНС України у Волинській області, Маневицького ВП ГУНП у Волинській області, ДП «Маневицький лісгосп» із залученням новітньої пожежно-рятувальної техніки, квадрокоптера управління ДСНС України у Волинській області по ліквідації умовної пожежі лісового масиву Карасинського лісництва поблизу озера Тросне. Загалом у навчанні брали участь  20 рятувальників та 8 працівників поліції,  7 одиниць техніки і квадрокоптер. В складі делегації були представники пожежних служб Республіки Польща, які обмінялися досвідом з своїми українськими колегами. Делегація ознайомилася з роботою ДП «Маневицький лісгосп» щодо відеоспостереження за лісовими масивами в режимі онлайн з метою забезпечення оперативного виявлення джерел займання та їх локалізації.

В червні проходив 1-й Міжнародний турнір із футболу присвячений Дню Конституції України в смт Маневичі. На День Незалежності України 24 серпня творчі колективи з Купішкського району (Литва), Іванівського та Камянецького районів (Республіка Білорусь) підготували і провели концерт, на якому ознайомили маневичан із культурними, національними традиціями своїх країн.

Протягом 30-31 липня 2017 року відбулася поїздка офіційної делегації району  до гміни Біляни Республіки Польща.  В рамках обміну досвідом між українськими та польськими працівниками пожежних частин делегація взяла участь у заході «Пікнік військово-сімейний», ознайомилася з роботою пожежної частини в місті Соколув-Підляський та відвідала лісництво в місті Соколув-Підляський, фермерське господарство, школу в гміні Біляни.

З метою підготовки проектів до Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 офіційна делегація району, очолювана першим заступником голови районної державної адміністрації Андрієм Бураком, 29-30 червня  відвідала гміну Біляни (Польща).

Організовано  проведення першого районного конкурсу проектів розвитку місцевих ініціатив територіальних громад.

За успішну проектну діяльність Маневицького районного ресурсного центру громад, що діє на базі відділу економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва районної державної адміністрації, проект ЄС та ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» передав районній державній адміністрації у постійне безоплатне користування меблів на суму 25500 грн.

Упродовж року спільно з польськими колегами підготовлено проект районної державної адміністрації та гміни Біляни (Польща) «Дороги, що з’єднують польські та українські кордони», що став переможцем конкурсу  Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.  Загальний бюджет проекту складає понад 2,6 млн. євро. З них більше 1,5 мільйонів євро використають для проведення капітального ремонту 16,8 км  автомобільної дороги  О 031169 Собищиці - Колодії - Вовчиськ - /М-07/ - Комарове - Розничі - /Р-14 (на відрізку від села Костюхнівка до автомобільної дороги М-07) та вуличного освітлення з використанням відновлювальних джерел енергії по відремонтованій дорозі в прилеглих населених пунктах сіл Гута Лісівська (1км), Лісове (2 км), Костюхнівка (1,5 км), Вовчицьк (1 км), придбання комбінованого дорожнього автомобіля для обслуговування доріг.

Підготовлено повну форму заявки проекту «Розвиток транскордонного співробітництва між Маневицьким районом та гміною Біляни з метою запобігання надзвичайним ситуаціям та мінімізації їх наслідків» до Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. В рамках  проекту передбачається придбання 4 пожежних машин, автомобіля першої допомоги, оперативного автомобіля та  обладнання для пожежних команд району,  встановлення камер відеоспостереження  на 1,1 млн.євро.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39