Маневичі: до Дня Соборності відбувся патріотичний концерт

23 Січня 2018, 09:28
7624

У Маневичах відбулися урочистості з нагоди 100-річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки та Дня Соборності.

22 січня у районному Будинку культури для маневичан та гостей селища провели патріотичний захід «Ти одна і неподільна, Україно моя вільна».

Концерт розпочався із кадрів короткометражного документального фільму про історію українського державотворення.

«За незалежність та теротиріальну цілісність піднялася патріотична еліта нації, її найкращі сини віддали свої життя. Пам’ятаймо про незліченні жертви наших співвітчизників», – виступили ведучі.

Після хвилини мовчання учні першої та другої шкіл Маневич поклали квіти до стенду Героям Небесної сотні «Назавжди в наших серцях» та меморіальної дошки Герою України Андрію Снітку.

Сам же концет розпочався із уже відомого не лише в Маневицькому районі аматорського чоловічого вокального ансамблю «Маневицька сотня» в супроводі інструментального ансамблю «Інтермеццо». Солістка Вікторія Михалевська заспівала пісню «Нехай квітує Україна». Вокально-хореографічну композицію «Дивна казка» підготували танцювальний колектив «Зернятко» та солістка Людмила Семенюк.  Також на сцені виступали Ліза Матвійчук, тріо (Тетяна КаращукЮля та Катерина Басалик), чоловічий вокальний квінтет.

Вихованка театр-студії «Троянда-С» Катерина Іващик виконала арію цариці ночі із опери «Чарівна флейта» Вольфганга Моцарта.

На фоні фотографій про події на Майдані Василь Дарчук виконав пісню «Ангели Майдану».

Опісля виступив танцювальний колектив «Зернятко», виховака студії «Троянда-С» Юлія Черчик, троїсті музики виконали оранжування Сергія Гладуна «Була собі Марієчка», українську польку станцював колектив «Зернятко», в’язанку козацьких пісень представила «Маневицька сотня». На сцені виступили вокальний ансамбль «Зорепад» Центру творчості дітей та юнацтва, Софія Басалик та духовий оркестр.

На фінал всі учасники заходу виконали пісню «Нам є що захищати».

Ведучі заходу Роман Романюк та Ангеліна Савчук
Ведучі заходу Роман Романюк та Ангеліна Савчук

Школярі ідуть класти квіти
Школярі ідуть класти квіти

Народний аматорський чоловічий вокальний ансамбль «Маневицька сотня»
Народний аматорський чоловічий вокальний ансамбль «Маневицька сотня»


Вокально-хореографічна композиція «Дивна казка»
Вокально-хореографічна композиція «Дивна казка»




 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024