Фінська компанія зацікавилася лісовою продукцією Маневиччини

23 Січня 2018, 10:21
3625

Маневицький лісгосп налагоджує співпрацю із Фінляндією.

Українсько-фінська співпраця отримала логічне продовження. Із дводенним візитом – 18-19 січня – на Волині перебували представник Регіональної Ради Південної Карелії (Фінляндія), очільник робочої групи з питань зовнішніх кордонів ЄС Асоціації європейських прикордонних регіонів Йоханнес Моісіо та власник компанії «Kaskein» (займається переробкою ягід) Пекка Койвісто. Про це повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

У перший день візиту фінські партнери відвідали консервні цехи, що діють на базі Маневицького та Цуманського лісогосподарських підприємств.

Зустрічали фінських партнерів начальник відділу лісового господарства ВОУЛМГ Борис Бабеляс, прес-секретар Світлана Думська, керівники державних підприємств «Маневицьке ЛГ» та «Цуманське ЛГ» Володимир Радіон та Роман Колісник, директори консервних цехів згаданих лісгоспів Галина Зінич та Зінаїда Рябчун.

Варто зазначити, що компанія «Kaskein» – відомий виробник натуральної ягідної продукції – джемів, варення, морсів та сухих ягід. Тож Пекка Койвісто зацікавився двома можливими напрямками співпраці: купівля лісових волинських ягід та грибів і ознайомлення з технологією виготовлення волинської продукції, яка також відрізняється своєю натуральністю.

Варто зазначити, що фінський бізнесмен був вражений окремими видами продукції, яку виготовляють у лісівничих консервних цехах. Особливо зацікавився тими видами вареннями з лісових ягід та соками, що готуються без додавання цукру.

Гості з Фінляндії висловили своє захоплення тими проектами, які волинські лісівники з власної ініціативи уже реалізовують зі шкільною та студентською молоддю. Особливо – створеними лісовими школами та резиденцією Санта-Клауса. І наголошували, що невдовзі розглянуть усі можливості з метою реалізації спільних фінсько-українських проектів.

Іще один день робочого візиту фінів був присвячений вивченню досвіду ведення  мисливського господарства.Відвідавши ДП «МГ Звірівське», Йоханнес Моісіо зазначив, що цей вид діяльності на Волині перебуває навіть на вищому рівні, ніж у Фінляндії.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39