Маневиччина: 46 жителькам вже обстежили груди

27 Січня 2018, 13:32
2439

Обстеження молочної залози стало максимально доступним для жительок Маневиччини.

Тепер цю процедуру можна пройти і у Маневицькій районній поліклініці. Минулого року встановили мамограф, який закупили через систему «ProZorro». Фірма «Радомир» ДП АО НИИРИ зробила все для того, аби він працював, – інформує відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

Щоб навчитися правильно користуватися мамографом та описувати знімки лікарі проходили навчання у Волинському обласному онкологічному диспансері, де наявний такий же прилад. Також навчання проводилися і у Маневицькій районній поліклініці тими людьми, котрі його встановлювали.

«Офіційно прийом жителів району розпочався з 12 січня. Для того, аби потрапити на прийом, потрібне направлення від лікаря, лікаря онколога. Сьогодні є 4 рентгенлаборанта, які можуть працювати на мамографі. Цю процедуру вже пройшли 46 жінок Маневицького району. Мамограф чудово працює. Усі, як лікарі, так і пацієнти, задоволені тим, що такий дійсно корисний та дуже затребуваний прилад є у нашому районі», – поділилася інформацією  заступник головного лікаря з медичної частини Лариса Коваль.

Читайте такожЖительки Маневицького району зможуть користуватися мамографом

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024