Оконськ: батьків п’ятьох дітей притягнули до адміністративної відповідальності

16 Лютого 2018, 15:12
6086

У четвер, 15 лютого, працівники служби у справах дітей райдержадміністрації провели профілактичнй рейд на території Оконської сільської та Колківської селищної рад.

Під час проведення рейду працівники служби обстежили умови проживання 22 дітей, що проживають у 8 сім’ях. Виявлено, що не для всіх дітей у сім’ях створені належні умови для проживання, виховання та розвитку, не витримані санітарно-гігієнічні умови, – повідомляють у службі у справах дітей РДА.

За результатами рейду, на двох батьків, які проживають в селі Оконськ, та мають п’ятеро дітей, підготовлені та передані в районний відділ поліції документи щодо притягнення їх до адміністративної відповідальності.

Оскільки в ході обстеження умов проживання виявлено, що в помешканні брудно, холодно, діти не мають чистого одягу та білизни. Батько перебував у стані алкогольного сп’яніння. Сім’я перебуває на обліку в службі у справах дітей та з батьками постійно проводиться профілактична, роз’яснювальна робота, але, яка, на жаль, не завжди дає результат через небажання батьків належно виконувати свої батьківські обов’язки та зловживають спиртними напоями.

Також прийнято рішення стан виконання батьківських обов’язків цих громадян розглянути на  засіданні комісії з питань захисту прав дитини. У разі не покращення ситуації буде ініційовано питання про позбавлення батьків батьківських прав.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024