На Маневиччині перебувала делегація фермерів з Литви

27 Лютого 2018, 19:07
2765

У рамках партнерської угоди між Маневицькою райдержадміністрацією та Купішкським районом (Литва) Маневицький район відвідала іноземна делегація фермерів з Купішкського району на чолі з керівником Союзу фермерів Зігмантасом Александравичюсом.

27 лютого візит литовських колег розпочався із ознайомлення з роботою ТзОВ «Хайберрі»  в селі Старий Чорторийськ, – пише на сайті Маневицької РДА.

Пізніше відбулася зустріч із першим заступником голови районної державної адміністрації Андрієм Бураком, головою районної ради Анатолієм Мельником, начальником відділу економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва райдержадміністрації Надією Савчук та начальником управління регіонального розвитку райдержадміністрації Олександром Туриком.

На зустрічі говорили про співробітництво регіонів, розвиток економіки. Також гості поділились досвідом проведених реформ в Литві. Андрій Бурак акцентував увагу на важливості зміцнення дружніх зв’язків між Маневицьким районом та Купішкським районом. Він також наголосив, що Литва – є прикладом для України на шляху впровадження земельних реформ та сприяння розвитку малого бізнесу в сфері сільського господарства, тому необхідно все позитивне, що зроблено у Литві, взяти на озброєння.

Делегація відвідала Хресто-Воздвиженський чоловічий монастир (1639 р.) села Старий Чорторийськ та послухала концерт творчих колективів районного будинку культури.

Обидві сторони зустрічі обмінялися сувенірами та пам’ятними подарунками.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024