Маневицька райрада: які питання вирішуватимуть на сесії

01 Березня 2018, 10:08
1932

У Маневичах відбулося засідання постійної комісії Маневицької районної ради з питань бюджету, фінансів,  використання майна спільної власності територіальних громад сіл і селищ району.

Питання, які розглядали на комісії, пропонують винести на сесію районної ради для прийняття рішення.

Начальник управління фінансів райдержадміністрації Василь Синюк проінформував про виконання районного бюджету за  2017 рік.

Керівник апарату райдержадміністрації Олександр Коробчук розповів про виконання  районної Програми фінансового забезпечення реалізації Маневицькою районною державною адміністрацією делегованих районною радою повноважень на 2017 рік, затвердженої рішенням районної ради від 23.02.2017 №18/5 та про проект рішення районної ради «Про районну Програму фінансового забезпечення реалізації Маневицькою  районною державною адміністрацією делегованих районною радою повноважень на 2018 рік». 

На засіданні також обговорили питання «Про звернення до районної ради щодо виділення коштів» та «Про проект рішення районної ради «Про внесення змін до рішення районної ради від 20.12.2017 №25/3 «Про районний бюджет на 2018 рік».

За даними звіту про виконання районного бюджету за 2017 рік станом на 1 січня цього року залишок коштів районного бюджету за загальним фондом склав 10,8 мільйонів гривень. За спеціальним  фондом станом на 1 січня утворений залишок районного бюджету у сумі 9,6 тисяч гривень.

За рахунок розподілу вільних залишків на початок року та зменшення резервного фонду районного бюджету у сумі більше 385 тисяч гривень на засіданні запропонували вирішити окремі питання щодо забезпечення функціонування установ бюджетної сфери та реалізації програм, прийнятих районною радою.

Районній раді збільшуються бюджетні призначення у сумі 25 тисяч гривень на реалізацію Програми розвитку місцевого самоврядування в Маневицькому районі на 2017-2021 роки.

Райдержадміністрації, як головному розпоряднику галузі «Охорона здоров’я» спрямовується 310 тисяч гривень. З них 250 тисяч – Маневицькій ЦРЛ та 60 тисяч – центру первинної медико-санітарної допомоги.

На реалізацію Комплексної програми з питань підтримки сім’ї, протидії торгівлі людьми та забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків на період до 2021 року Службі у справах дітей райжержадміністрації та центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді – 50 тисяч.

На фінансову підтримку редакції  «Нова доба» та місцевого радіомовлення передбачено 390 тисяч гривень.

294 тисяч гривень спрямовано на програму «Власний дім».

Відділу освіти додатково збільшуються бюджетні призначення в сумі більше 5,5 мільйонів.

Управлінню соціального захисту населення – майже 217 тисяч.

На реалізацію заходів районної Програми культури, мистецтва та охорони культурної спадщини у Маневицькому районі на 2016-2018 роки Відділу культури запропонували збільшити бюджетні призначення на 100 тисяч гривень.

На реалізацію Комплексної програми розвитку основних галузей агропромислового комплексу району на 2016-2020 роки та на реалізацію завдань та заходів програми «Питна вода» Управлінню регіонального розвитку – 118 тисяч.

На поточний середній ремонт дороги Рожище-Носачевичі-Луків-Колки-/Р-14/-/Т-03-10/-Калинівка-Гораймівка-Майдан-Липненський – 1,1 мільйона гривень.

На поточний середній ремонт дороги Р-14/-Лишнівка-Нова Руда-Троянівка-/М-07 – 200 тисяч гривень.

Великоосницькій сільській раді на утримання місцевої пожежної команди – 40 тисяч.

Черевахівській сільській раді на електрифікацію нового житлового нового житлового масиву – 161 тисяча гривень.

На Програму фінансового забезпечення реалізації Маневицькою райдержадміністрацію делегованих районної радою повноважень на 2018 рік для райдержадміністрації – 240 тисяч, управлінню соціального захисту населення райдержадміністрації – 73 тисячі, управлінню регіонального розвитку РДА – 15 тисяч, управлінню фінансів РДА – 22 тисячі гривень.

На програму сприяння та забезпечення належних умов надання адміністративних послуг у Маневицькому районі на 2017-2018 роки – 50 тисяч гривень.

На закупівлю медичного обладнання для Маневицької ЦРЛ – 456,6  тисяч гривень.

На капітальний ремонт Цмінівської амбулаторії – 289, 4 тисяч гривень.

Райдержадміністрації, як головному розпоряднику галузі «Охорона здоров’я», на капітальний ремонт Цмінівської амбулаторії – 71, 3 тисяч гривень та відділу культури на придбання автобуса – 792 тисячі.

Для забезпечення співфінансування інвестиційних програм (проектів) для РДА на об’єкти галузі «Охорона здоров’я» – 24, 5 тисяч гривень та відділу культури – 23,7 тисяч гривень.

У зв’язку з відсутністю проекту програми фінансової підтримки комунального підприємства «Телекомпанія «Бурштиновий шлях» зменшено бюджетні призначення у сумі 200 000 гривень, які були затверджені на утримання спільного комунального підприємства на 2018 рік.

Радник з економічних  питань  та спільної власності територіальних громад сіл і селищ району Ніна Регешук ознайомила депутатів з проектами рішень районної ради: «Про внесення змін до Переліку об’єктів спільної власності територіальних громад сіл і селищ району», «Про надання згоди на проведення капітального ремонту», «Про розпорядження голови районної ради, видані в міжсесійний період» та «Про передачу майна Колківській об’єднаній територіальній громаді».

Члени комісії затвердили план роботи на перше півріччя 2018 року.

В результаті обговорення усіх піднятих питань депутатами прийнято відповідні рішення.

У роботі комісії взяв участь голова районної ради Анатолій Мельник.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024