На Маневиччині стали менше красти дерев та бурштину

01 Березня 2018, 15:00
1780

У Маневицькій місцевій прокуратурі відбулася спільна нарада керівників правоохоронних органів.

На ній обговорили стан протидії злочинності, в тому числі її організованим формам та з ознаками корупції за 2017 рік на території Маневицького, Ківерцівського, Рожищенського, Камінь-Каширського і Любешівського районів, - повідомляє прес-служба прокуратури області.

Керівник місцевої прокуратури Олег Немирівський зауважив, що рівень злочинності на 10 тисяч населення на території є нижчий, як по області.

Знизилась кількість злочинів проти власності, зокрема зменшилась  кількість крадіжок, шахрайств, розбоїв, менше скоєно ДТП.

Практично на територіях усіх районів, що входять до юрисдикції Маневицької місцевої прокуратури, спостерігається зниження кількості особливо тяжких та тяжких злочинів. Вдалося також знизити підліткову злочинність.

Проте вжиті скоординовані заходи на сьогодні ще не вирішили усіх нагальних проблем з питань протидії злочинності, насамперед загально-кримінальної спрямованості, керівникам правоохоронних органів не в повній мірі вдалося належно вплинути на криміногенну ситуацію та посилити боротьбу з корупцією та злочинністю.

Незважаючи на те, що на територіях всіх районів відбулося зменшення кількості злочинів проти власності, на території Камінь-Каширського, Маневицького та Рожищенського районів зросла кількість грабежів, а у Любешівському районі – шахрайств на 200 %, що свідчить про низьку ефективність роботи територіальних відділів поліції зі встановлення осіб, причетних до вчинення таких злочинів, насамперед минулих років.

Наявні прорахунки у здійсненні превентивної та профілактичної роботи.

Потребує негайної активізації діяльність правоохоронців у боротьбі з незаконним обігом наркотичних засобів. Число виявлених правопорушень вказаної категорії зменшено, стан розслідування кримінальних проваджень вказаної категорії є неефективним.

Завчасного узгодження дій правоохоронців потребує робота задля недопущення незаконного видобутку бурштину.

Подальшої активізації потребує робота з виявлення злочинів у лісовій та земельній галузях.

Незважаючи на зниження кількості злочинів у сфері довкілля на територіях Маневицького, Камінь-Каширського та Любешівського районів, їх ріст відбувся на територіях Ківерцівського (на 7,3 %) та Рожищенського районів (на 11,1 %). Основна питома вага у таких злочинах це самовільні порубки лісу, незаконний видобуток бурштину. До суду правоохоронними органами цих районів скеровано 12 обвинувальних актів, із яких 10 – по незаконній порубці лісу, 2 – про порушення встановлених правил використання надр.

Таким чином, проблемні питання боротьби зі злочинністю, її організованими формами, корупцією, превентивної діяльності потребують комплексного вирішення усіма правоохоронними органами.

 Учасники наради розробили низку узгоджених заходів задля посилення протидії злочинності.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024