Маневиччина: призовникам загрожує кримінал за відмову від служби

15 Березня 2018, 20:54
2217

У Маневицькій райдержадміністрації говорили про проведення призову громадян України на строкову військову службу на території Маневицького району у квітні-травні 2018 року.

У четвер, 15 березня, на брифінзі був присутній основний склад призовної комісії перший заступник голови райдержадміністрації, голова комісії Андрій Бурак, військовий комісар Маневицького районного військового комісаріату Віктор Павлик, заступник головного лікаря Маневицької ЦРЛ Лариса Коваль, методист районного методичного кабінету відділу освіти РДА Володимир Лукашук та інспектор інформаційної підтримки Маневицького відділу поліції Катерина Калькова. Про це повідомляє відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики.

На засіданні обговорили всі позитивні та негативні моменти, які пов’язані із призовом громадян України, для того, щоб врегулювати та покращити роботу.

Віктор Павлик розповів про те, що відповідно до Указу Президента України та розпорядження Збройних Сил України розпочався весняний призов юнаків на військову службу 2018 року. В Маневицькому районі на виклик підлягає 800 чоловік, для того, аби пройти медичний огляд. Планове завдання щодо відправки на службу в Збройних силах України  від Маневицького району становить 34 людини віком від 20 років та більше.

З 6 березня 2018 року розпочався медичний огляд призовників. Придатними для військової служби визнали 13 чоловік, яким виповнилося більше 20 років. Наразі наявні деякі проблеми. Одна з найголовніших – відмова служити та неприбуття у військову частину. Прозвучало прохання: зобов’язати органи внутрішніх справ, разом із працівники військового комісаріату, розпочати широкомасштабний розшук, для того, щоб представити людину на військово-лікарську комісію.

Також у зв’язку з тим, що надходить багато відмов служити, планують ввести адміністративні стягнення у вигляді штрафу (119 гривень). Справи та документи тих, кому 3 рази повідомляли з’явитися у військову частину і вони цього не зроблили, надсилатимуть на відкриття кримінального провадження.

Робота військово-лікарської комісії, Центру зайнятості, Поліції проводиться спільно із військовим комісаріатом та ніяких проблем при цьому не виникає.

Коментарі
16 Березня 2018, 13:58
Краще відсидіти - ні служити при цій геноцидній владі
16 Березня 2018, 20:38
Правильно сказав.Молодець.
17 Березня 2018, 19:45
34 людини не можуть набрати. А своїх дітей , родичів, кумів в першу чергу беріть.<br/> Накличуть на свою голову біду.
18 Березня 2018, 10:28
Своііх туди
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024