Рятувальники розповіли, чому зараз небезпечно виходити на кригу

17 Березня 2018, 18:32
1435

Із настанням весняного потепління льодовий покрив на водоймах краю тане.

«Проте, незважаючи на очевидну небезпеку, мешканці краю продовжують виходити на нестійку кригу, наражаючи своє життя на небезпеку. Прикро, але бавляться на хисткому льоду й діти», – інформують на сайті У ДСНС у Волинській області.

Рятувальники закликають до громадян не виходити на кригу, не дозволяти цього робити дітям.

Навіть при зниженні температури, що прогнозується найближчим часом, лід уже не буде міцним. Тому перебування на льоду небезпечне! Підлідну риболовлю та розваги на кризі відкладіть до наступної зими!

Якщо ви провалилися під лід, не панікуйте, широко розкиньте руки по краях пролому, уникаючи занурення з головою. Вибирайтеся на кригу без різких рухів, наповзаючи грудьми і по черзі витягаючи на поверхню ноги. Вибравшись із ополонки, відкотіться, а потім повзіть у той бік, звідки прийшли і де міцність льоду перевірена.

Якщо на ваших очах на льоду провалилася людина, викличте рятувальників за номером 101, сповістіть потерпілому, що йдете на допомогу. Підкладіть під себе лижі, дошку і повзіть до ополонки, широко розкидаючи при цьому руки. До самого краю ополонки не підповзайте – подавати пов'язані шарфи або ремені треба за 3-4 метри від ополонки. 

Якщо ви не один, тоді лягайте на лід, і узявши одне одного за ноги, ланцюжком рухайтеся до пролому. Дійте рішуче і швидко. Витягнувши постраждалого на лід, прямуйте з небезпечної зони поповзом. Потім укрийте його від вітру і якнайшвидше доставте в тепле місце, розітріть, переодягніть у сухий одяг і напоїть чаєм. Викликайте невідкладну медичну допомогу за номером «103».

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024