Громадські роботи: допомога для громади, для безробітних - тимчасова зайнятість

21 Березня 2018, 17:00
2805

Зайнятість населення – одне з  пріоритетних питань в роботі Маневицького районного центру зайнятості. 

В умовах економічних перетворень та реформ ситуація на ринку праці потребує додаткових заходів, спрямованих на його стабілізацію.

Громадські роботи та інші роботи тимчасового характеру є дійовим інструментом забезпечення тимчасової зайнятості та формою соціального захисту непрацевлаштованих громадян. Ці роботи приносять користь суспільству і є засобом розв’язання господарських проблем роботодавців і територіальних громад.

Маневицький районний центр зайнятості активно співпрацює із селищними та сільськими радами, об’єднаними територіальними громадами. Плідною є співпраця з Троянівською, Оконською, Довжицькою сільськими радами, з Маневицьким Виробничим управлінням житлово-комунального господарства та об’єднаною територіальною громадою Прилісненською сільською радою. Безробітними, які залучаються до громадських робіт,  виконуються, зокрема, роботи із впорядкування територій населених пунктів.


Протягом січня-березня Маневицьким РЦЗ спільно з соціальними партнерами створено 66 тимчасових робочих місць, з яких 30 – на громадські роботи, 36 – на інші роботи тимчасового характеру. Станом на 19 березня 20 осіб із числа безробітних працевлаштовані на громадські роботи, 28 – на інші роботи тимчасового характеру.

Отже, користь від громадських та інших робіт тимчасового характеру − очевидна. Радіють безробітні, що є робота й додатковий заробіток, задоволені роботодавці, бо знаходять тимчасових працівників, а також громади, поселення яких стають впорядкованими та охайними.


Анюта Зеленко, провідний фахівець відділу взаємодії з роботодавцями Маневицького РЦЗ

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024