Міні-EdCamp, учительська (не)конференція, вперше пройшла у Маневичах

26 Березня 2018, 11:20
4259

Маневицька гімназія стала платформою проведення не-конференції для шкільних педагогів у форматі EdCamp.

Афілійований міні-EdCamp MANEVYCHI – регіональна (не)конференція для шкільних педагогів за темою «Формування вчителя/-ки НУШ» проходила в НВК «Маневицька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2-гімназія». 

Цікава зустріч відбулася у суботу, 24 березня.

Координаторами (не)конференції стали Оксана Герговська та Жанна Таран. Участь в EdCamp MANEVYCHI взяли голова Маневицької РДА Андрій Линдюк та начальник відділу освіти – Валентина Книш, - про це йдеться на сторінці Відділ освіти Маневицької РДА в соціальній мережі Facebook.

«Новий формат, нові ідеї, новий учитель, нова школа! EdCamp-спільнота відповідального вчительства! Живе спілкування, не заангажоване стандартними рамками столу, залу, обов'язку. Вільний вибір цікавої теми, майстерність спікера представити себе і власний досвід, досвід інших країн, який впроваджується в Україні, в школі, на уроці. 

EdCamp завершився, сподіваємось, що відчуття так званого «ефекту довгого хвоста» – виявиться у продовженні дискусій і спільній діяльності педагогів в районі в цілому та в кожній школі зокрема. Дякуємо усім, хто долучився до проведення, взяв участь, а особливо, координаторам та спікерам!», - йдеться у повідомленні.

Зауважимо, EdCamp – це інноваційна форма проведення конференцій для шкільних педагогів, що була започаткована у 2010 році у США. Зустрічі у цьому форматі передбачають проблемні та подіумні дискусії, тренінги, творчі майстер-класи, інтерактивні зони від партнерських організацій і благодійні акції.

Родзинкою таких зустрічей є «ефект довгого хвоста», тобто налагодження співпраці і реалізація проектів вже після проведення конференції завдяки контактам, отриманим під час обговорень і обміном досвідом.

Безумовно, маневицькі вчителі використають отриманні знання та змінюватимуть традиційну школу на сучасну, де діти зможуть реалізувати себе та бути успішними. 

1














 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024