Юні лісівники стали призерами Всеукраїнської акції «Птах року-2017»

27 Березня 2018, 17:30
3453

Вихованці Маневицького шкільного лісництва стали призерами всеукраїнської акції «Птах року 2017».

Вихованці учнівського лісництва, що діє при ДП «Маневицьке лісове господарство», активно долучилися до природоохоронно-пропагандистської акції «Птах року 2017» і стали її призерами. 

Про це повідомляє прес-служба волинського ОУЛМГ.

В орнітологічній акції взяли участь 50 педагогів та 220 вихованців закладів загальної середньої освіти. Протягом року юні лісівники проводили власні спостереження, виховні години, зустрічі з молодшими школярами, створювали і розповсюджували брошури, повідомлення із закликами оберігати та не знищувати птахів, які перебувають під охороною закону.За версією Українського товариства охорони птахів,птахом року 2017 став Канюк звичайний або Сарич.

Діти з’ясували, що цей вид найбільш звичний серед наших хижих птахів, саме його ми найчастіше бачимо з вікна автомобіля, що одинаком сидить на дереві, стовпі чи пагорбку.

На території Маневицького лісництва учням вдалося лише раз спостерігати появу Канюка звичайного, який сидів на сосні. Вихованці впевнилися, що Сарича дійсно можна сплутати з орлом, адже силуетом вони схожі на цих мужніх птахів, але все ж помітно поступаються їм в розмірах.

Майбутні лісівники Наталія Карпюк, Наталія Козубович, Ірина Ольховик здобули перемогу у номінації «Цікава розповідь про птаха за власними спостереженнями» та вибороли І місце на обласному рівні і зайняли ІІІ місце – на Всеукраїнському етапі.

1

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024