«Дика практика»: лісівники попереджають про небезпеку спалювання трави

07 Квітня 2018, 09:00
1499

Не застосовувати дику практику спалювання сухої трави, - закликають лісівники Волинського ОУЛМГ.

Весняні прибирання сільгоспугідь у нас, на жаль, досі нерідко завершуються спалюванням сухої трави.

«Дика практика», до якої, між іншим, не вдаються ніде в цивілізованому світі, криє в собі велику небезпеку. Це не лише загибель усього живого, а й провокація пожеж. В тому числі – лісових.

Адже з допомогою навіть легенького вітерцю вогонь із лісогосподарських угідь може легко перекинутися на прилеглі лісові масиви. І тоді є небезпека справжнього лиха. Все частіше у ЗМІ з’являються повідомлення про такі підпали.

Лише днями про такий випадок біля Луцька повідомив на сторінці у Фейсбук начальник Волинського ОУЛМГ Олександр Кватирко. Подібне лихо не оминуло жителів села Гірка Полонка Луцького р-ну. Було повідомлення про підпали безпосередньо у Луцьку. І це лише перші кілька днів весняного тепла…

Люди, котрі заявляють, що випалювання торішньої трави потрібне, помиляються самі і вводять в оману інших. Кожен акт підпалу – це злочин проти світу природи. Разом із тим не варто забувати й про те, що за порушення вимог пожежної безпеки передбачені штрафи. Сума – від десяти (170 гривень) до двадцяти (340 гривень) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ: Штрафи за випалювання трави хочуть збільшити у десятки разів.

На посадових осіб накладається штраф від п’ятдесяти (850 гривень) до сімдесяти (1190 гривень) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти (340 гривень) до сорока (680 гривень) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. А посадовці платитимуть від сімдесяти (1190 гривень) до ста (1700 гривень) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Давайте будемо відповідальними. І цивілізованими.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024