Школярі з Прилісного висадили 35 тисяч сіянців сосни та берези

14 Квітня 2018, 12:40
4051

На Маневиччині триває щорічна акція «Майбутнє лісу в твоїх руках».

Для громадськості це  гарна можливість долучитися до світу природи і відчути причетність до величної справи створення лісу власними руками. А для лісівників це – одна з  нагод продемонструвати свою роботу і привернути широку увагу до потреб галузі і проблем навколишнього середовища.

Цими днями акції відбулися у ДП «Маневицьке ЛГ», - повідомляє прес-служба лісівників.

Варто зазначити, що цього року обсяги відтворення лісу в ДП «Маневицький лісгосп» загалом становлять 759 гектарів, у тому числі  відновлення шляхом садіння проводиться на площі  681 гектарів. 

Школярі теж брали активну участь в садінні лісів. Так, у Маневицькому лісництві висаджували майбутні насадження учні 10-11 класів Опорного закладу Загальноосвітної школи  І-ІІІ ступенів с. Прилісне. Учні та вчителі на чолі з директором закладу Валентиною Буско висадили 35 тис. сіянців сосни та берези на площі 6,2 гектара зрубів.

Помічник лісничого Маневицького лісництва Андрій Мирка провів короткий інструктаж і показав, як працювати мечем Колесова та як правильно садити тендітні сіянці сосни та берези. Учні взялися до справи з ентузіазмом. Дехто вже мав досвід посадки сіянців, а для декого така справа стала абсолютно новою.

На згадку дітям та дорослим лісівники  вручили сувенірні подарунки з фірменним логотипом підприємства.

1


2

1



 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024