23 квітня: День народження святкує начальник відділу культури Маневицької РДА

23 Квітня 2018, 07:50
Ігор Дерлюк. 2805
Ігор Дерлюк.

23 квітня Новий рік свого молодого життя святкує начальник відділу культури Маневицької РДА, депутат Маневицької районної ради - Ігор Дерлюк.

Вітаємо іменинника! Нехай здійснюється задумане, втілюються усі мрії та задуми, а доля дарує ще купу приємних миттєвостей.

Бажаємо, щоб поруч були вірні друзі та надійні колеги, з якими можна і радість примножити, а проблемки – розділити. Сто років під мирним небом!

День ангела святкують: Григорій, Дмитро, Максим, Олександр, Терентій, Сергій, Федір, Яків.

Район.Маневичі вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

У понеділок, 23 квітня 2018 року, у 190 країнах відзначають Всесвітній день книги тa авторського права, який проводиться під егідою ЮНЕСКО. Саме цього дня 1616 року померли Сервантес і Шекспір, народилися Моріс Дрюон і Володимир Набоков. Традиція святкування Дня книжки народилася у Каталонії, де 23 квітня, на католицький День Юрія, традиційно дарували троянду за кожну куплену книгу. 

Вільяму Шекспіру приясячений Міжнародний день англійської мови, який проводиться з ініціативи ООН 23 квітня, на честь автора Дон Кіхота Мігеля Сервантеса запроваджено Міжнародний день іспанської мови.

Також 23 квітня - професійне свято Всеукраїнський день психолога.

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих: Православна церква вшановує пам'ять мучеників Терентiя, Помпiя, Африкана, Максима, Зинона, Олександра, Феодора та iнших 33; мучеників Якова, пресвiтера, Азадана i Авдикiя, дияконiв Персидських.

23 квітня в історії: 303 - за наказом римського імператора Діоклетіана в Палестині відрубали голову воїну християнину Георгію Переможцю, який пізніше був канонізований церквою. У християн західного обряду 23 квітня - День святого (Георгія) Юрія (St. George's Day). 1913 - Гідеон Сундбек запатентував застібку-"блискавку" із зубчиками.

Погода: Сьогодні очікується +8..+19 °C, без опадів, легкий вітер. Завтра: +13..+18 °C, зливовий дощ, помірний вітер.

Народний прогноз погоди: 23 квітня відзначається день пам'яті святих мучеників Терентія, Помпія та ін. У цей день у давнину спостерігали за сонцем: "Якщо сонце зійде червоне у туманному серпанку - рік буде хлібородним.

Якщо викотиться із-за гори - доведеться переорювати озиме поле і засівати яровими". У цей час розкриваються бруньки у груші, дуба. Сходять нарциси, крокуси, а при ранній і теплій весні можуть зацвісти.

Якщо ви бажаєте привітати рідних вашому серцю людей зі святом, надсилайте нам свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментарі
23 Квітня 2018, 14:23
Вітаю найкращого товариша
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024