Маневицький район: відбулися спільні показові тренування по гасінню пожеж у лісових масивах

27 Квітня 2018, 20:40
2192

У Маневицькому районі рятувальники разом із лісівниками тренувались протидіяти масштабним лісовим пожежам.

26 квітня у лісовому масиві поблизу селища Маневичі відбулися спільні тактико-спеціальні навчання з ліквідації умовної лісової пожежі за участю лісової пожежної охорони та пожежно-рятувальних підрозділів, - повідомляє прес-служба рятувальиків.

Участь у заході взяли працівники 13-ї державної пожежно-рятувальної частини селища Маневичі та Мневицкої ЛГ.

На даних навчаннях були присутні представники Волинського ОУЛМГ, У ДСНС та начальники рятувальних підрозділів області.

За легендою навчань, пожежа виникла в одному з квадратів лісу на площі півтора гектара та існувала загроза швидкого поширення вогню по лісовому масиву.

Для розвідки ситуації та гасіння можливого займання лісового масиву негайно вирушила мобільна група Маневицького лісгоспу. За допомогою ранцевих вогнегасників лісівники намагалися загасити вогонь, який розповсюдився на значній території, тож невдовзі на місце умовного лиха прибула пожежна команда лісництва. Охоплену вогнем територію лісівники відмежували за допомогою трактора та подали на гасіння вогню пожежні стволи від спеціальної пожежної техніки.

Для допомоги викликали також пожежно-рятувальні підрозділи. Сумлінно відпрацювавши спільні дії з лісниками під час ліквідації умовної низової пожежі у лісовому масиві, учасники навчань відзвітували про приборкання імітованої пожежі.

Під час підведення підсумків заступник начальника Управління з реагування на надзвичайні ситуації У ДСНС України у Волинській області Віктор Милостивий зазначив, що готовність і справність пожежної техніки лісогосподарських підприємств, а також оперативне спільне інформування про пожежі такого роду є вкрай важливими у пожежонебезпечний весняно-літній період.







Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024